header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Да ли се Москва припрема за други талас или за нуклерани рат?
Да ли се Москва припрема за други талас или за нуклерани рат? Штампај Е-пошта
недеља, 11 април 2021

 На званичном сајту кабинета градоначелника Череповца појавила се уредба „О организацији хитног сахрањивања лешева за време рата“. Званичници морају припремити места у граду за могућа сахрањивања за време рата. Званичници управе рекли су да је ово стандардни поступак...

Саопштење да власти Череповца припремају гробље за хитно сахрањивање лешева у случају рата изазвала је бурне реакције на друштвеним мрежама. Многе је ова вест узнемирила у позадини концентрисања руских трупа на граници са Украјином.

У документу градоначелничке канцеларије Череповца наводи се да одељење за стамбене и комуналне услуге града, одбор за управљање имовином, одељење за архитектуру и урбанизам морају утврдити места могућих сахрањивања лешева у ратно време у граду. Такође објашњава које ће одељење, у случају рата, ступити у интеракцију са Министарством унутрашњих послова у вези са утврђивањем места проналаска тела, идентификовањем и документовањем погинулих.

То ће бити Центар за заштиту становништва и територија од ванредних ситуација. Одељење за стамбене и комуналне службе ће организовати санитарни и епидемиолошки надзор у ратним условима заједно са Роспотребнадзором у граду.

Званичници су објаснили да је појављивање таквог документа формална процедура. Помоћник градоначелника Череповца за рад са медијима Сергеј Климушкин рекао је да је ова одлука усвојена након резултата ревизије. Испоставило се да, супротно савезном законодавству, у граду нема места за хитно сахрањивање лешева у време рата и питање организације овог процеса није решено. Као резултат, утврђена је земљишна парцела, у њеним границама би било могуће сахранити хиљаду људи.

Такве одлуке су – у протеклих годину дана - усвојене не само у Череповцу. Слична ситуација догодила се у Чехову, Јекатеринбургу и Сахалину.

Коментар Редакције The Big The One:

Што се тиче ситуације са градом Чеховом, алармантне информације појавиле су се мало раније и о њима смо већ извештавали

Али изгледа да се „планиране мере“ шире по целој Русији. Нејасно је само чему служи ова припрема: за нову пандемију, глад, репресалије против опозиције или заиста за нуклеарни рат? Иако је тешко одговорити на ова питања, али, очигледно, одговори ће ускоро бити доступни, па пратимо развој догађаја.

Коментар „Борбе за веру“:

На неким руским сајтовима недавно се појавила информација – потрепљена фото и видео доказима – да се по Москви постављају табле – обавештења за места сабирања при евакуацији. Одговор и на питање чему то, ускоро ће се знати. Па пратимо развој догађаја...

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.