header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако ради озбиљна држава: Руски МИП: Украјински конзул да напусти земљу Штампај Е-пошта
субота, 17 април 2021

 Руско Министарство спољних послова сугерисало је амбасади Украјине да конзул, који је приведен у Санкт Петербургу јер је примао поверљиве податке од руског држављанина, напусти Русију у року од 72 сата почев од 19. априла.

Руско Министарство је раније данас позвало на разговор отправника послова украјинске амбасаде Василија Покотила у Москви због инцидента са конзулом.

„Са руске стране је истакнуто да су такви поступци недопустиви и неспојиви са статусом конзула и наносе штету интересима безбедности Русије. Предочено је да је боравак конзула непожељан на територији Русије и сугерисано је да напусти земљу у року од 72 сата почев од 19. априла“, наводи се у саопштењу.

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије је раније привела украјинског конзула у Санкт Петербургу Александра Сосоњука док је примао поверљиве податке од руског држављанина. Истиче се да је активност Сосоњука „непријатељска према Русији и неспојива са статусом дипломатског службеника“.

Сосоњук је задржан на неколико часова, након чега се вратио у украјинско дипломатско представништво. 

Заменик министра спољних послова Украјине Евгениј Ењин рекао је да Украјина сматра привођење свог конзула као непријатељски поступак Русије и припрема реципрочне мере против руских дипломата.

 

Извор: "Спутњик"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 17 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.