header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Кла ТВ": Подмукла пропаганда за ковид вакцину
"Кла ТВ": Подмукла пропаганда за ковид вакцину Штампај Е-пошта
четвртак, 24 јун 2021

Док све познатии стручњаци звоне на узбуну због ковид-19 вакцина, од стране СЗО, политике и водећих медија, долази до примене добро смишљених психолошких метода, које у становништву треба да наметну прихватање вакцина. Овде остаје само још једно: упозоравати свим снагама да број жртава буде што је могуће мањи.

Иако се од скоро самог почетка ковид-19 кризе, вакцине као прави лек и једини пут враћању ка нормали, промовишу од стране политике и водећих медија, из кругова високих стручњака, све више се чују сасвим другачије процене, чак и упозорења на сувише брзо произведену вакцину за ковид-19.

Истраживачи са Карин Филдинг школе за јавно здравље, Универзитета у Калифорнији у Лос Анђелесу, испитали су то код здравственог особља запосленог у широј области око Лос Анђелеса. Као што је известио Вашингтон пост, утврдили су да 66,5%, значи две трећине здравственог особља-буквално овим речима- ”намеравају да одуговлаче са вакцинисањем.” То конкретно значи да они не намеравају да приме ковид-вакцину чим  она буде доступна. Уместо тога, планирају да критички разматрају податке. Као главни разлог за њихову забринутост навели су ”убрзано прављење вакцине”

По правилу, развој вакцина траје осам до десет година. Временски период за вакцину од корона-вируса износи 18 месеци. Стручњаци кажу да је то ризично, каже др. Емили Ербелдинг, стручњак за заразне болести на националном институту за алергије и заразне болести, насупрот вестима СНН-а.

Водећи врх код вакцина против короне-Фајзер, Модерна и АстраЗенека- имаће свој очекивани деби у јануару 2021. Фармацеутски џинови су просечно време потребно за сигурност и проверу, у производњи и развоју вакцина, екстремно скратили. Др Емили Ербелдинг додаје, да убрзани темпо доноси са собом ”немогућност разматрања свих података”.

Сузан Бејли, председник америчког медицинског удружења [= највеће удружење лекара и студената медицине у Америци], рекла је у једном видео снимку да је број лекара, који су изразили своје оклевање због безбедносних пропуста, у међувремену ”беспримеран”.

Према саветодавном одбору за примену вакцина, једне групе медицинских стручњака који саветују центар за контролу болести и превенцију (CDC), то је амерички пендант немачком Роберт Кох-институту, на основу испитивања на људима забележена су болна и штетна дејства за ковид вакцину.

Др. Сандра Фрихофер је, 23. Новембра, насупрот CDC-службеницима, рекла да пацијенти морају бити свесни, да нежељена дејства од ковид вакцина, које су произвеле фирме Фајзер и Модерна, нису ”шетња по парку”. При томе је један учесник у тестирању Модерна - вакцине приметио: ”Тако болестан још никад нисам био.”

Ова несигурност међу стручњацима, наравно, такође се све више одражава у становништву. Истраживање спроведено у октобру 2020. године од стране међународног института за истраживање мишљења Зогби, показало је да је скоро 50% Американаца забринуто због безбедности долазећих ковид-вакцина.

Нови заједнички пројекат испитивања мишљења од стране националног удружења за унапређење обојених људи [= једна од најстаријих и веома утицајних организација за грађанска права за обојене људе у САД] и ”дуготрајно истраживање” [= специјализовано предузеће за анализу резултата анкета] показао је да су посебно обојени грађани и Латинско-Амерички грађани веома забринути због долазеће ковид-вакцине.

И, да ли СЗО, политика или водећи медији реагују можда са разумевањем на ово пригушено расположење за ковид-вакцину? Ни близу! Уместо тога, користе се сумњиве психолошке технике. Тако је, на пример, СЗО у јавности жигосала ”суздржан став према вакцини” као највећу светску претњу јавном здрављу.

Она је без много околишања ангажовала ПР-фирму Хил + Нолтен да, помоћу утицајних актера у друштвеним медијима подстичу имиџ организације као да је она меродавна за ковид да би се ”осигурало, да се савети и упутства СЗО следе.” Кес Санстин, председавајући техничке саветодавне групе у СЗО за сазнања на основу понашања и науку за здравље, недавно је написао један чланак за америчку медијску кућу Блимберг у коме он подржава учествовање популарних проминентних личности, спортиста и глумаца као средство за поверење према вакцини, насупрот онима којима ”поверење у вакцину недостаје ”.

”Политичари, спортисти или глумци који уливају поверење - за које ће да се претпостави да су ”један од нас” а не ”један од њих”- могли би изричито препоручивати вакцину и изјавити да су се они већ вакцинисали”- гласи предлог од Санстина. Још постоји и приручник за комуникацију о ковид-19 вакцини, који је саставио  универзитет у Флориди и Уједињене нације. Ово би требало да помогне властима да побољшају прихватање вакцине у становништву.

С обзиром на упозорења од стране познатих стручњака, чини се да је прва грађанска обавеза, на ову подмуклу ковид 19-пропаганду, са којом су СЗО заједно са владама и водећим медијима сагласни, изричито упозорити, нпр. ширењем ове емисије како би се обим жртава од нежељених дејстава вакцина свео на што је могуће мањи број.

 

Извор: www.kla.tv/17677

Приредила за "Борбу за веру": Данијела Брунер

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.