header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow "Логично": Путин није део психопатске кабале
"Логично": Путин није део психопатске кабале Штампај Е-пошта
петак, 23 април 2021

 Tri greške koje činimo i koje možemo popraviti glede razumijevanja “kabale”

Nije tajna da čitamo gotovo sve komentare na portalu Logično, pogotovo one koje treba “validirati” zbog sigurnosti i održavanja konstruktivne i zdrave polemike. Validacija često obuhvati i osobe koje nikada nisu ometale naš rad. Svakoga dana portal Logično posjećuje sve više čitatelja, uključujući i one koji nas ometaju.

          Trudimo se, koliko možemo, da se to što manje dogodi, ali desetak osoba s moderatorskim pravima ne stižu na sve. Prilikom provjera i čitanja komentara učimo i nadograđujemo se. Komentari na portalu Logično su nastavak naših članaka. Nerijetko su čak i bolji nego sami članci. Autore takvih komentara nazivamo pravim “Logičarima”, čije komentare pretvaramo u članke. To se dogodilo i ovaj put.

Stalni komentator, oštrog jezika pod pseudonimom Stara kuka, često kritizira naš portal, pri čemu nastojimo suzbiti naš ego. Kroz stisnute zube i potiho priznamo grešku, jer poniznost otvara um za nove ideje, dok ih ego guši. Ovoga puta objavljujemo komentar našeg čitatelja Stara kuka, koji objašnjava kako “kabala” koristi naše slabosti protiv nas i da ona nije tako monolitna kako nam se čini na prvu. Dalje pokušava objasnti ponašanje ruskog predsjednika Vladimira Putina. Pročitaje interesantan komentar čitatelja Stara kuka tj. njegovo obraćanje drugom komentatoru:

“Tri greške činiš. Ponajprije zato jer misliš da oni koji nazivamo kabalom jedan monolitni jedinstveni blok u kojem ne postoji suprotstavljeni interesi i stavovi i gdje svi misle, djeluju i nastupaju kao jedan. To sigurno nije tako. Oni su u stanju postići privremeno slaganje i savezništvo oko pojedinog “projekta”, ali svi oni po svojoj prirodi tome savezništvu prilaze sa “figom u džepu”. Zar zaista vjeruješ da u jednoj takvoj nakupini psihopata svi do jednoga nisu spremni svojim interesnim “partnerima” i saveznicima zabiti nož u leđa prvom prilikom koja se ukaže? Njihova moć ne dolazi od neke njihove naročite monolitnosti, organiziranosti i sloge, pa ni pameti, nego isključivo od naših slabosti. Naše slabosti, a ne njihova monolitnost su izvor njihove moći.

A drugo, zaboravljaš da je politika, osim što je najstariji zanat na svijetu, i umijeće mogućeg. I Putin i Rusija, kao i svi drugi sudionici imaju svoje vlastite interese i pokušavaju te interese protjerati na načine kako je to moguće. U ovoj situaciji, kad je cijeli svijet uhvaćen na prepad, potpuno nepripremljen za “Projekt Plandemija” i kad je cijelo čovječanstvo iznenađeno i nije se snašlo, direktno ići protiv narativa bilo bi političko samoubojstvo. Putin to zna. I zato se nastoji prilagoditi situaciji na način da izbjegne što više problema i istovremeno pokuša i sam ostvariti neku korist. Budi uvjerenna, ako Putin ostane na vlasti još nekoliko godina da će Rusija iz ove iskonstruirane plandemijske krize izaći jača, politički i ekonomski, nego što je u nju ušla.

I na kraju, treća greška ti je ona koju mnogi često rade. Večina upisa na ovom članku ponavlja tu grešku. Od svakog potencijalog “pozitivca” tražiš apsolutnou “čistoću” i to po svojim vlastitim kriterijima. Tražiš neko svoje savršenstvo i ako netko imalo od toga odstupa odmah ga diskvalificiraš i odbacuješ. Nema savršenih. Sada treba tražiti pomoć i saveznike gdje god je moguće i nije vrijeme za ideološki ili moralni puritanizam. Jer nismo mi normalni ljudi u ovom trenutku baš jača strana pa da olako tjeramo od sebe potencijalne saveznike.

Malo razmislite ljudi, zažmirite na neke trenutno manje važne nedostatke potencijalnih “dobrih momaka” i nemojte ih odmah odbacivati samo zato jer ne zadovoljavaju baš 100% vaše osobne i subjektivne kriterije koje ionako osim vas samih nitko ne može zadovoljiti. To važi za svakoga pa tako i za Putina. On nije dio psihopatske kabale, ali zbog svoje pozicije on se kreće u njihovim krugovima, komunicira s njima, izbjegava nepotrebne rizike pa se nastoji “ne bosti s rogatima”, a nekad, kad mora i surađuje. Ali ta suradnja nikad nije iskrena i nije trajna.”

Što reći? Odličan komentar našeg stalnog kritičara Stara kuka. Portal Logično s tim nema problema, jer dobar komentar zlata vrijedi i bitniji je od našeg ega. Naravno i drugi komentatori su nam bitni. Čak i oni koji će konstruktivno kritizirati komentar Stare kuke. Ovo je jedini put za bolje sutra. Hvala svima na pohvalama, komentarima i konstruktivnim kritikama.

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 23 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.