header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Православни старци о последњим временима. Преподобни архимандрит Гаврило (Ургебадзе)
Православни старци о последњим временима. Преподобни архимандрит Гаврило (Ургебадзе) Штампај Е-пошта
недеља, 25 април 2021

 Свети преподобни архимандрит Гаврило (Ургебадзе) – 29.08.1929. – 02.11.1995.г.

   У последња времена не гледајте у небо: можете се прелестити чудима која ће се тамо дешавати – погрешићете и погинућете.

 Следбеници антихриста ће ходати непристојно обучени (раздевени, полу-голи) а Хришћани ће бити одевени пристојно. По црквеним канонима жена не сме носити мушку одећу. По одећи човека се види његово духовно стање.

   Ђаво има 666 мрежа. У времена антихриста људи ће очекивати спасење из свемира. То ће бити највећи трик ђавола: човечанство ће молити помоћ од ванземаљаца, не знајући да су они, у суштини, демони.

   Старац је говорио: „Борба светих пророка Еноха и Илије с антихристом ће се преносити путем телевизора; када се Иверска икона Богородице буде спремала да напусти Атон, почеће звона да звоне и цркве ће јавно да Јој се поклоне да би је спровеле. Све то ће се преносити преко телевизора. То је милост Божија“ говорио је старац.

   „Доћи ће време када ће људи бежати у горе. Али не идите сами...Бежите у шуме и горе у малим групама.

   За Хришћане ће највеће мучење бити то што ће они отићи у шуме а њихови ближњи ће примити печат антихриста. Производи, на које стављају печат антихриста, не могу вам учинити штету. То још није печат. Треба се помолити са „Оче наш“, прекрстити, покропити светом водом – и тако ће се освештати сва храна“.

  „Ако украдеш, нарушићеш једну од десет заповести. Ко тако поступи и антихриста ће тако примити. Верујући човек ће се надати у Бога. А Господ ће, у последња времена, таква чудеса творити за свој народ да ће један листић са дрвета бити довољан за цео месец. Ни (плодна) земља се неће смањити; закрстиш је и она ти да хлеб.

  Не бојте се, главно је не примити печат антихриста на десну руку и чело. Не једите хлеб човека који је примио печат антихриста“.

   „У последња времена следбеници антихриста ће ићи у цркву, крстиће се и проповедаће јеванђељске заповести. Али не верујте онима који немају добра дела. Само по делима се може познати прави хришћанин.

   Истинита вера налази место у срцу а не у разуму. За антихристом ће поћи онај у кога ће вера бити у разуму, а у кога вера буде у срцу он ће га распознати“.

   „А сада  почињу важна дешавања. Такве опасности није било на земљи од времена постанка света. Та последња ... Замислите мајку петоро деце: како она мора прехранити децу а да не прими печат антихриста? Видите, какве замке поставља антихрист људима. У почетку ће то бити добровољно. Али када се непоменик зацари и постане владар света принуђаваће све да приме тај печат. Оне који не приме прогласиће издајницима. Тада треба бежати у шуме: по десет-петнаест људи заједно. Али по једно или двоје не идите – нећете се спасити... Вас ће чувати Свети Дух. Никада не губите наду. Бог ће вам дати мудрост како да поступите.

   У последња времена људе ће спасавати љубав, смирење и доброта. Доброта отвара врата Раја, смирење уводи тамо а љубав показује Бога.

 

 Извор: https://3rm.info/publications/12241

Превод са руског за "Борбу за веру": Р.В.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 25 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.