header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Незаустављива отпадија Грчке цркве
Незаустављива отпадија Грчке цркве Штампај Е-пошта
понедељак, 26 април 2021

 У Грчкој ће свештеници на Васкрс бити пуштени у храмове  тек наког тестирања на COVID

На иницијативу гувернера регије Атика Г. Патулиса, свештеници и особље храмова атинске архиепископије мораће да се подвргну експресном тестирању како би могли да врше празнична богослужења, преноси лист «vimaorthodoxias.gr».

У оквиру акције, гувернер Г. Патулис и архиепископ Атине и целе Грчке Јероним боравиће 26. априла у Атинској епархији како би лично надгледали процес тестирања свештеника и особља епархије.

"Вима оргодоксија" је такође објавила спискове цркава у којима свештеници, према окружници епархије атинске, могу да прођу процедуру тестирања, као и програм овог догађаја.

На фото:
Уместо да овог непријатеља Христовог изопшти из Цркве, поглавар Грчке цркве га држи под руку као свог рођеног...

Према Патулису, „у сарадњи с архиепископ атинским и целе Грчке Јеронимом, ми активно помажемо у безбедном отварању цркава. Ми појачавамо профилактику и штитимо грађане у ове свете Васкршње дане“.

Поред тога, свештеници ће бити тестирани и у другим епархијама Грчке цркве. На пример, 26. априла 2021. године, у митрополији пирејској, у присуству митрополита Серафима и градоначелника града Пиреја Јоаниса Моралиса, тестираће се не само свештеници, већ и „појци и помоћно особље“ цркава  брзо и сигурно “.

Митрополит Серафим Пирејски: некада један од најчувенијих ревнитеља вере и антиекумениста, сада вакцинисани отпадник - коронаверац

(овде:)

„Овим кораком, света епархија Пирејска, уз подршку општине Пиреј, шаље поруку одговорности целој заједници, истовремено се подвргавајући предлозима и одлукама Светог синода и грчке државе“, каже се у обраћању епархије.

 

Повезани  текстови:

- Још једна отпадничка одлука Грчке цркве

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 27 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.