header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Вјачеслав Матузов, осведочени атеиста, истину о доласку Антихриста и апокалипси сазнао из прве руке
Вјачеслав Матузов, осведочени атеиста, истину о доласку Антихриста и апокалипси сазнао из прве руке Штампај Е-пошта
среда, 28 април 2021

 ЗА НЕКЕ МЕСИЈА, ЗА ДРУГЕ - АНТИХРИСТ

У Јерусалиму су се догодили највећи нереди (овде:), исламске организације и ХАМАС поново су оптужили Израел за кршење статуса кво око џамије Ал-Акса. С тим у вези, сетио сам се прошлогодишњег сензационалног интервјуа Вјачеслава Матузова на телевизијском каналу День ТВ, у којем овај „научни материјалиста“, као врло упућена особа, говори о Христу и Антихристу, промишљајући о коренима блискоисточног проблема.

У свом интервјуу, високи руски дипломата, бивши службеник међународног одељења ЦК КПСС, саветник амбасада СССР-а и Руске Федерације у Сједињеним Државама, оријенталиста, открио је надполитичке мотиве сукоба на Блиском Истоку. По речима атеисте Матузова, суштина блискоисточног проблема није економија, демографија и политика, већ је његова суштина у религијској и духовној сфери.

Матузов је рекао да је 2001. године организовао састанак познатог руског политичара са председавајућим Прогресивне социјалистичке партије Либана.

„Чуо сам ствари које широј јавности нису биле познате“, рекао је Матузов о разговору 2001. године у Вашингтону, у резиденцији америчког председника у Кемп Дејвиду, где је одржан састанак тројице лидера - Била Клинтона, Јасера ​​Арафата и израелског премијера Ехуда Барака. Од Арафата је затражено да коначно реши палестинско питање: обећано му је председништво, државне границе, признање независности, повратак избеглица, накнада штете због заплене њихове имовине - односно све оно за шта су се Палестинци борили. Заузврат, Арафату је предложено да се на месту џамије Ал-Акса, испод њених темеља, изгради Трећи јеврејски храм: да се постави армирано бетонски темељ испод џамије и подигне читав комплекс исламских светиња на одређену висину, која би омогућио изградњу Трећег јеврејског храма испод његовог дна, који се, према јеврејској традицији, налазио на месту ове џамије. Јасер Арафат је одбио овај предлог, рекавши да нема право да одређује судбину џамије Ал-Акса, која је, иако се налази у Палестини, светиња читавог исламског света “.

Вјачеслав Матузов (слева) и Игор Шишкин

По речима Матузова, званично проглашени циљеви блискоисточне политике, попут борбе против ИСИС-а (забрањеног у Руској Федерацији), постављања гасовода од Персијског залива до Европе итд., заправо су „покриће за један главни задатак" - изградњу Трећег јеврејског храма, који обележава појаву Месије, а у есхатологији Православља и ислама - Антихриста.

 „Са становишта ислама и Православља, изградња овог храма значи долазак у свет Антихриста и Крај света. Ово је Апокалипса, тотално уништење човечанства. Без овог храма, ђаво или антихрист не могу испунити своју функцију“, објаснио је руски дипломата.

Матузов је приметио да Јевреји имају потпуно супротно гледиште: „за њих је то Спаситељ, а не Антихрист“. „Али овај храм је веома важан за присталице јеврејске религије“, наставио је он, „који верују да у центру Храма треба да постоји престо, на који претендује Машијах“.

Вечеслав Матузов је нагласио да управо израелски концепт доминира у западном естаблишменту: „Ако пажљиво погледамо личности оних људи који на глобалном нивоу доносе одлуке које утичу на ратове, мир, економију итд., видећемо да је већина председника САД присталица израелског концепта, евангелисти, а евангелизам је изданак јеврејске религије у хришћанству “.

Он је подседио да су амерички председници Буш старији и Буш млађи, пре него што су започели непријатељства на Блиском истоку, похађали евангелистичку цркву, а Буш млађи је чак јавно изјавио да се, посетивши ову цркву, саветовао с Богом о почетку америчке инвазије Ирака.

„Ако вера одређује путеве за решавање блискоисточног сукоба као задовољавање Израела и помагање Месијиног доласка, то је једно. А ако га друге религије не виде као Месију, већ као Антихриста, разрушитеља и уништитеља разарача целог човечанства, то је друго“, рекао је Матузов.

Он је приметио да подела која лежи у основи ове две супротстављене концепције, одређује противљење и исламу и Православљу.

 „У исламу се антихрист назива даџал“, појаснио је Матузов. - Односно, верска подударност са Православном Црквом. Ни католици, ни протестанти, ни лутерани - само Православље. Отуда и многе контрадикције верског поретка са вођама земаља у којима ове конфесије заузимају доминантан положај. То питање је погоршано до крајњих граница, јер се тиче глобалног развоја човечанства “.

 „Са чисто религијске тачке гледишта, ми Руси бисмо требали бити солидарни са исламом, јер сви верују да ће се на крају појавити Исус Христос, који ће уништити Антихриста“, резимирао је експерт.

По његовом убеђењу, питање изградње јеврејског храма условио је план за стварање Новог Великог Блиског Истока: „Подсећам на планове за изградњу Великог Блиског Истока, које је 2006. формално формулисала Кондолиза Рајс, у време када је израелска војска практично уништавала државу Либан. Два месеца Израел је уништавао суседну државу: наношени су удари по мостовима, по путевима, сва инфраструктура је била уништена. Тада је Кондолиза Рајс рекла следећу фразу: у ватри либанског рата рађа се Нови Велики Блиски Исток. Раније је геополитичку мапу Новог Великог Блиског Истока објавио потпуковник Роберт Норд, један од водећих аналитичара Пентагона.

Он је појаснио да циљ овог пројекта није геополитички, већ сакрални - „створити повољне услове, натерати их да реше сам проблем који је Арафат одбио да реши, како то не би био захтев, већ наметнута одлука“.

Сумирајући закључке интервјуа, водитељ Игор Шишкин је са своје стране још једном истакао да Велики Блиски Исток није проблем нафте, избеглица или несређених односа између Израела и арапског света. Иза тога стоји религијско питање: „према израелској верзији, наступиће универзално добро за Јевреје, а остали нека сами решавају своје проблеме, а према верзији Православља и ислама, ово ће бити крај свет“, што одређује њихов будући савез.

Он је приметио да је америчка политика у овом региону свих деценија била мотивисана борбом за религијске идеје. А стандардно објашњење про-израелске позиције чињеницом да Сједињене Државе имају веома моћан јеврејски лоби је само параван. „Они заправо припадају тој секташкој грани хришћанства, која је директно повезана са јудаизмом, а мотивисани су истим чиме и Јевреји у Израелу“, резимирао је Шишкин.

Овде се поставља питање“, сложили су се учесници у дискусији, - „какав став заузима Русија, Руска Православна Црква: или ћемо ићи путем екуменизма, придружујући се оним хришћанским конфесијама које већ иду путем евангелизма, или ћемо сачувати оно што смо наследили од својих предака. За то се сада бори - и код нас ”.

 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Извор: https://islamnews.ru/

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.