header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Протојереј Игор Рјабко: Неуронет – демонска религија Новог светског поретка
Протојереј Игор Рјабко: Неуронет – демонска религија Новог светског поретка Штампај Е-пошта
четвртак, 29 април 2021
           Предговор. Шта се крије иза пандемије?

На овој недељној Служби прочитали смо одломак из Светог писма, који се бавио излечењем раслабљене особе и о томе како је Спаситељ излечио болесника. То ми даје повод да кажем нешто више о раслабљености у ширем смислу, а у вези са догађајима који се дешавају у свету.

Раслабљеност душе је, у ствари, њено споро умирање. Страх је један од најмоћнијих вируса који изазива раслабљени ум. Свети Оци су приписали страх разним безумљима. Данас је већи део човечанства уроњен у такво стање менталне раслабљености.

Не убрајам се у особе које верују да нема вируса и да је проблем пандемије вештачки моделиран. Не, сигуран сам да постоји болест, веома је опасна и треба да уложите све могуће напоре да бисте се заштитили од ње. Међутим, такође имам дубок интуитивни осећај да се иза екрана глобалне пандемије налази промена сценографије у глобалном размеру. Сцена у којој се одвијају све ове пермутације сакривена је од публике завесом коронавируса. Док се читаво човечанство, слеђено од ужаса, гледа у завесу, истовремено се иза ње инсталира нови софтвер за технократски модел управљања светом.

Свеопшта пандемија има важну функцију – да максимално уплаши гледаоце. Јер само у овом случају мајстори Новог светског поретка могу рачунати на људе који пристају да живе по новим правилима. Стога се путем медија свима хитно наређује да се плаше.

Одлучио сам да проблематизујем ову хитну тему, јер је она директно повезана са питањима спасења душе, личне слободе, права на веру и живот у складу са својим верским уверењима. Ово се не односи само на православне, већ и на представнике других вера, па чак и атеисте. Јер овај проблем погађа све. Како ћемо наставити своје постојање на Земљи? Као слободни људи или као биолошки безлични механизам?

Дигитализација личности

Да ли ће држава бити у новчанику или паметном телефону, суштина се не мења. Јер ће корисницима овог производа управљати онај ко је власник софтвера. Дигитализација наше личности почела је, у ствари, не данас и не јуче. Већ најмање пола генерације живи са одређеним делом своје свести у дигиталном свету. Њихови умови су чврсто повезани са екранима рачунара без којих се више не могу осећати пуноправним људима.

Долази поколење са промењеном свешћу чији мозак ради на платформи машинског алгоритма. Такав мозак ће складно коегзистирати с новим софтвером који може сарађивати са психо-емоционалном компонентом њихове личности.

Трансформација образовања на онлајн учење такође је саставни део овог програма, који се успешно спроводи кроз карантин. Оно ће бити све компликованије и називаће се индивидуално-дигитални пут учења. Образовање у формирању дигитализоване личности игра пресудну улогу. Он формира културни кодекс нације, преводећи мишљење ученика у дигиталну технологију.

Религија Неуронета

Тако се узгајају биолошки елементи Неуронета, који ће заменити стари Интернет. Особа ће постати елемент неуронске мреже чији ће мозак комуницирати с рачунаром користећи софтвер који ће се интегрисати у људско тело помоћу чипа. Неуро окружење ће постати нова људска заједница која ће бити потчињена јединственом управљачком центру.

Све о чему ћу наставити да пишем некоме се може чинити фантазија, плодом маште, али верујте ми, није тако. Доста је чињеничног и научно заснованог материјала који указује на планове за примену нових технологија које ће се увести у наш живот у наредним деценијама. Све следеће је у ствари план за глобалну технолошку перспективу. Састоји се од неколико фаза.

Етапе примене

Прва фаза кроз коју сада пролазимо је биометрија: прикупљају се биометријски подаци, читају се и чувају ове информације и ствара се јединствена база података о свим становницима планете. Паралелно са тим, ради се на побољшању „окова“ неуронета – читања израза лица, гестикулација, покрета, биолошких манифестација емоција, лична идентификација путем даљинског приступа и тако даље. У току је и активни рад на стварању информационих система који ће обрађивати не само биометријске податке, већ и психо-информацијске, тј. наше мисли, осећања и сећања. Задаци преношења неуроинформација са мозга на мозак помоћу рачунара су већ успешно решени.

Друга фаза је стварање неуронских интерфејсова који ће радити унутар тела, са задатком да контролишу систем одржавања људског тела у животу који ће подстицати ментална стања особе која су неопходна контролном центру. Неуронска мрежа ће омогућити људима да размењују не само мисли, већ и ментална стања. Потреба за познавањем страних језика ради комуникације ће нестати. Проблем који је створио Бог после пада Вавилонске куле, када су људи почели да говоре различите језике, дакле, биће решен. Човечанство ће моћи слободно да комуницира једно с другим у неуронској мрежи.

Генерално, Неуронет на својој рекламној амбалажи обећава људима знања која њихов живот може учинити „рајем“, а да, при том, не напуштају дом.

Трећа фаза је побољшани Неуронет, који може вештачки конструисати различита стања свести, психичка осећања, побољшавати памћење и повећавати активност нервног система. Личност неке особе постаће независна компонента опште друштвене свести. Људи ће постати једна неуронска заједница. Човек, као независна мислећа слободна личност, престаће да постоји.

Док су људи под хипнотичким страхом од карантина, по целом свету се активно постављају торњеви за 5Г мрежу, јер брзина преноса информација за нове технологије захтева нове стандарде. Ово се ради упркос чињеници да је значајан број научника посведочио о смртној опасности од електромагнетног зрачења у стандарду мреже пете генерације. Истовремено, паралелно са Неуро пројектом, развија се и пројекат вештачке интелигенције, у који се улаже много новца.

Коме је и зашто све ово потребно?

Стратешка идеја о могућности управљања човечанством из једног центиметра рођена је давно. Много пре немачког фашизма, кабала, масонерија и све врсте окултних покрета преносили су ову идеју. Кључни задатак гностика била је идеја о поделе човечанства на неколицину одабраних и на сиву масу безличних робова.

Ова идеја се вековима преносила, а можда и миленијумима. Пролаз човечанства кроз различите друштвено-економске формације био је мали корак ка овом крајњем циљу. Увођење јединствене валуте, одбацивање природне пољопривреде, уништавање вековне традиције породичне производње и још много тога такође су прекретнице на путу ка потпуној, неограниченој, апсолутној, власти сатане, над свима и над сваким.

Сада пандемија омогућава извођење великих вежби контроле у кретања великих маса људи, њихове изолације и регулисања менталног стања. Специјалне службе раде на методологији за откривање (за мобилне телефоне) скупова већег броја људи на малом простору итд. Све су то мале вежбе обуке усмерене на реализацију будућих великих пројеката. На пример, већ су најављени за врло блиску будућност, програми под називом „Паметни град“, што омогућава стварање логора од било које велике метрополе са строгим правилима за глобалну контролу над сваким становником.

Данас смо и на ивици увођења масовних, независних од људи технологија, које ће добити огромна овлашћења за управљање државом.

Какав  је циљ власника Неуронета?

Цео овај систем ће постати могућ под једним условом – трансформацијом свести самог човека. Неуронетима нису потребни они који су способни да размишљају самостално, нису потребни људи с критичким размишљањима, нарочито су му опасне особе са верским уверењима. Неуронет је систем дехуманизације особе која не треба да има морална начела, савести, као што је не може имати ниједна машина. Крајњи циљ Новог светског поретка је претварање човека у неурохибрид са елементима вештачке технологије, са колективним размишљањем заснованим на вештачкој интелигенцији и са неким заосталим елементима људске биологије.

Како функционише масовно зомбирање људи од стране медија, видимо на примеру различитих револуција у малим градовима, када је у „колективној народној свести прокључао слуђени ум“, одмах након притиска невидљиве руке на дугме „плеј“. Ми видимо само спољни део слике у којем маса људи чезне за крвљу непријатеља њиховог благостања. Међутим, не видимо ни технологију, ни оне лутке које вешто контролишу људе, наређујући им да мрзе оне на које су упрли прст.

Неуронетове технологије омогућавају продор не само у свест, већ и у људску подсвест. Шта год таква особа урадила, увек ће бити убеђена да то ради по својој слободној вољи, а не зато што су јој то наметнули спољни технолози. Тако је данас могуће контролисати било коју државу извана без да је освајате тенковима. Они који поседују медије имаће власт. Надаље, ова ће власт, уз помоћ нових технологија, прећи на дубљи, индивидуално оријентисани ниво.

Данас се у исте сврхе широм света раскидају традиционалне породичне везе и промовишу нови обрасци породичних односа. Све су то карике једног ланца, чији је крајњи циљ Нови светски поредак, који ће владати уз помоћ Неуронске мреже.

Данас није опасан само вирус који је заправо весник рата објављен читавом човечанству. Циљ овог рата је уништавање наше слободе, достојанства наше личности, нашег богоподобја. Управо због тога се ствара социјална атмосфера која прати тренутне карантинске мере: страх, максимална ескалација паничног расположења, подстицање осећаја ужаса. Све је то, у ствари, провера функционисања нових технологија контроле понашања људи и инструмент за промену индивидуалне свести оних који се предају зони које контролишу ове технологије.

Шта да се ради?

1.                Схватите шта се дешава. Упозорен, значи бити наоружан. Да бисмо видели, духовна процена тренутних процеса помоћи ће да се нађе одговор на питање шта треба учинити у одређеној ситуацији.

2.                Не бојте се, јер је страх главно оружје сатане, којим људе претвара у лудаке. Запамтите да Бог своје не оставља у невољи. „Ко издржи до краја, биће спашен“ (Марко 13,13).

3.                Бити са Богом, остати му веран до смрти, живети у складу са Заповестима, као да није сложено и тешко. Непрекидна молитва је појас за спасавање, која неће дозволити да се утопите током панике и општег лудила.

Без обзира како ће се догађаји на овом свету даље развијати, хришћани немају разлога да буду обесхрабрени. Христос је Васкрснуо, што значи да ће последња реч бити његова.

Бог није само наш Творац, већ и Отац. Као што ми, прости грешни људи, своју децу не препуштао њиховој судбини, тако ни Бог нас никада неће оставити. Јер, Онај који је рекао: „Ја сам с вама у све дане, до краја века“, увек ће бити ту и неће дозволити да имамо искушења више него што можемо да поднесемо.

 

Извор: https://spzh.news/ru/

Преузето са: "Балканска геополитика"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 80 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.