header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Хула!- Јерусалимски патријарх – екумениста и коронаверац – садејствовао одлуци антихристових власти Штампај Е-пошта
субота, 01 мај 2021

 На сајту Јерусалимске патријаршије објављено је саопштење поводом церемоније силаска Благодатног огња. Тамо је написано следеће:

 „Наша чада из арапскојезичке пастве Јерусалима и његове околине – јереји, епитропи и верници, који желе да учествју у Церемонији силаска Благодатног Огња на Велику Суботу, морају доћи до Нових Врата између 9:00 и 11:00 и добију дозволу за улазак од полиције и представника Патријаршије. Дозволу за улазак у Храм Гроба Господњег добиће само они који су вакцинисани. Они који нису вакцинисани морају остати у Централном манастиру и моћи ће да виде Благодатни Огањ са осматрачнице на крову цркве Константина и Јелене“.

11 земаља ће послати своје авионе.

Иако аеродром Бен Гурион остаје затворен због COVID, Израел ће дозволити многим земљама да пошаљу делегације ради преузимања Благодатног Огња на Велику Суботу.

 „То су Кипар, Бугарска, Белорусија, Молдавија, Украјина, Русија, Румунија, Грчка, Грузија, Пољска и Казахстан“, - рекла је Шарон Регав, директор Одељења за светске религије Министарства иностраних послова Израела.

Према њеним речима, Министарство спољних послова припрема се за то „неколико недеља“. Она је додала да ће специјални представници такође доставити Благодатни Огањ хришћанским заједницама Израела, Палестине и Јордана.

Како смо раније већ известитили, на Церемонији силаска Благодатног Огња ове године моћи ће да присуствује око 2.500 верника, и то искључиво оних који су вакцинисани!

 

 

Извор: http://lefteria.blogspot.com/

Превод са грчког на руски: «Трость Скорописца»

Превод са руског на српски: "Борба за веру"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 01 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 40 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.