header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Раде Ј.: Поводом поразне статистике о стању вере у Русији
Раде Ј.: Поводом поразне статистике о стању вере у Русији Штампај Е-пошта
понедељак, 03 мај 2021
             Христос Воскресе браћо!
 
            Прочитах Ваш чланак о забрињавајућем стању вјерујућег народа на простору Русије (овде:).   И ријеших да прокоментаришем из свога угла. Ситуација је можда и страшнија него што је написано.

Од 140 и кусур милиона становника Русије, око 35-40% су муслимани. У порасту је број косооких и „чурки“ - таџикистанаца, авганистанаца,узбекистанаца.

Сад се могу видјети последице ционистичке окупације Русије. Од 180 милиона становника, односно 150 милиона православних у Царско доба, сад Русија има можда свега 60-70 милиона православних.

Последице грађанског рата, гладомора, масовних убистава ЧК, стаљинових чистки, последица другог свјетског рата и послератних ГУЛАГ-а, оскудица свих врста производа у продавницама у доба СССР-а, Перестројка и Јелцинова марионетска власт су кривци лоше демографске и духовне ситуације Рускога народа.

СССР је био једна од суперсила, и имао је већи степен суверенитета од комунистичке Југославије. Тако је и гоњење Цркве било жешће него код нас Срба.
Осим тога, руска села су уништена, народ је стјеран у градове и натјеран да не живи као духовно и душевно биће, него као прости потрошач.
То се чак и на муслимане одразило, да, ево након 30 година од пропасти комунизма, руски муслимани држе фарме свиња, продају свињетину у својим месарама, и сами је једу.

Мало звучи невјероватно, али да је комунизам у Русији ударио шампар и исламу, видно је на том, што многи муслимани у пекарама купују пасхалне куличе-кућну варијанту артоса, боје васкрсна јаја, а има и случајева да се на Богојављенску ноћ купају у ријекама, и да одлазе у храмове по Свету Водицу, и потом кропе своје станове.

Но, у сваком случају, је забрињавајуће што су Руси више духовно ослабљени у периоду ционистичке окупације, него ми Срби за вријеме и турске и аустријске окупације заједно.

Многи Руси држе више до мушког и женског празника, дана аутомеханичара, шофера, шустера, фризера... него до празника Светитеља.
И даље је жестоко укоријењено празновање јеретичке нове године, првог маја..

Ријетки посте, и не раде празницима. У храмовима обично бакице, које су и у доба обновљенаца сачувале чистоту вјере.Мушкарци ријеткост у храмовима.

Многе улице и градови носе имена злотвора и убица Руског народа.

Путин можда чека, да биологија одради свој посао.
Мада је жестока пропаганда повампирења СССР-а. Омладини се трује мозак како је било лијепо што су милиони Руса убијени рукама чекиста, и многи пострадали у гулазима.

Дјеца не знају ту „благодат“ кад се за кору хљеба или пола литра млијека чекало у реду по неколико сати.

А о месним прерађенима се само могло маштати.

Сада Русија иако је под санкцијама, економски и војно јача. Економија помаже обновљење духовности, и бољи животни стандард породица, што директно утиче на умножење православног стада РПЦ. Ради илустрације, човјек са средњом школом, у централној Русији, може за 1 или 2 годишње плате да купи 1-2 собан стан. Има и мање плаћених радних мјеста, али говорим о просјеку.И за  запослење не треба никаква интервенција. У нас је то у границама маште.

Све то вјешто користе Кинези и Чурки, и многи се жене Рускињама, и тако лакше долазе до руских докумената.

Нежењени Срби имају велику шансу да у Русији нађу своју животну сапутницу.

Оно што је још духовно ослабило Русију је то што нису имали Светог Саву као ми Срби.

Само ми Срби славимо Крсну Славу, дјетињце, материце, оце..

И колико год духовно пали, те празнике нисмо престајали славити, бар као шансу да се у те дане „боље клопа“. И то је оно што успорава Русе да се ишчупају из канџи комунизма.

Осим тога, свештеници не иду по домовима парохијана да освећују водицу. Тако да ни сами не знају колико је крштених, колико уопште вјерујућих. Код нас је ту предност, па свештеник, какав је год, ако уочи неке недостатке, братски посавјетује парохијана да се исправи-да чешће пости, одлази у храмове...

Путин је свјестан лоше демографске ситуације, и годинама спроводи мјере против бијеле куге. Дјеца до 3 године имају доплатак од око 100-150 евра, од 3-7 година 50-100 евра. За друго и треће дијете даје се матерински капитал, са којим се може купити или већи стан или почети градња куће.

Нећу хвалити Путина, али он је после убиства Цара Николаја,најбољи владар Русије. Дигао је Русију из мртвих, ојачао економију, помогао младим брачним паровима и новорођеној дјеци, ученицима увео бесплатну ужину, помогао градњу храмова.

Остаје на руском народу, хоће ли ићи овим курсом или ће се вратити у ционистичку окупаацију, повампирени СССР. 

 

Раде Ј.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.