header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Грађани Србије ће моћи да путују само са потврдом о вакцини
Грађани Србије ће моћи да путују само са потврдом о вакцини Штампај Е-пошта
среда, 05 мај 2021

 Србија је већ постигла билатералне споразуме са неким земљама о преласку границе наших грађана само са потврдом о вакцинацији, а преговарамо са још неким земљама, рекао је данас председник Александар Вучић.

Гостујући на Пинку Вучић је рекао да су такви споразуми постигнути са Мађарском, Египтом, Грчком и Турском, а преговара се са Русијом, Кином, Северном Македонијом и Црном Гором.

То је, додао је, за оне који желе да путују на море.

„За све те земље неће бити потребни ПЦР тестови за наше грађане, неће морати да чекају и да иду у карантине - само је потребно да се буде ревакцинисан”, рекао је Вучић.

Износећи податке о томе колико је у прошлој и овој години исплаћено туристичким посленицима, односно туристичким агенцијама, Вучић је рекао да све оне који другачије причају треба да буде срамота.

Јутрос је, каже, слушао неке „стручњаке” који су кукали на државу и којима смета када се грађани позивају да летују и зимују у земљи, јер тада остварују најмањи профит и зато што, како је казао, ми делимо ваучере и што хоћемо да људи највише новца троше у Србији јер тада све расте, - расту цене станова, викендица...

Вучић је изнео податак о томе колико је новца исплаћено туризму и агенцијама и навео да су им у 2020. исплаћене три минималне зараде, плус два пута по 60 одсто миминалне зараде и једна цела минимална зарада само за њих.

Ове године исплаћено им је три пута по 50 одсто минималне зараде, два пута по 60 одсто минималне зараде, плус једанпут 100 одсто минималне зараде, а имали су, додао и приоритет код Фонда за развој.

Само у ваучерима је држава прошле године исплатила више од 12 милиона евра, а посебно помоћ добили су хотели 350 и 150 евра по кревету и по соби.

„Није вас срамота да измишљате и страшне лажи изговарате и да сви ћуте и да се праве да то није истина”, рекао је Вучић, преноси Танјуг.

 

Извор: "Политика"

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 05 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.