header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Православна светост и папистичка "светост" Штампај Е-пошта
среда, 05 мај 2021
      Православна светост никад се није имиџом показивала, него се унутарњем сијањем доказивала, а народ ју је препознавао.  Папистима је, увек и свагда, све било имиџ да би остварили своје властољубиве и материјалистичке интересе.

Тако је и са бригом о сиротињи садашњег папе – глобалисте, који служи интересима транснационалне елите, а тобож мисли о беднима и мигрантима. Ко је папа, и како он брине о правди за сиромашне, види се из текста  – анализе његове енциклике о томе да су сви људи браћа (али под влашћу банкарске елите ).

Ми не бисмо волели да се папине акције поводом сиротиње поклопе у имиџу са новим поглаваром СПЦ, али некако је необично да и папа – глобалиста и патријарх који је папи љубио руку (овде:) у слично време посећују сиротињу, а да се то медијски пропагира (код нас, рецимо, „Блиц“, позната „хришћанска“ новина, која Порфирија већ пореди са истински скромним патријархом Павлом, који се никад није медијски рекламирао, нити парадирао својом скромношћу).

Међутим, ни сва пи-ар машинерија неће моћи да Порфирија произведе у новог патријарха Павла - писањем како иде пешице до посла, посећује дечије болнице и сиротињу, јер -  као што рекосмо - светост исијава из оног који је има и народ је препознаје, а никаква пропаганда му је не може наметнути. 

Нека читалац сам расуди о чему је реч.

 

Papa posetio centar za vakcinaciju siromašnih: Razgovarao sa beskućnicima, delio hranu i slatkiše... (FOTO)

(овде:)

 
 

Papa Franja ugostio na ručku 1500 beskućnika i siromašnih

(овде:)

 

Patrijarh Porfirije na Uskrs ručao sa beskućnicima i obišao mališane u Tiršovoj

(овде:)

Последњи пут ажурирано ( среда, 05 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.