header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Невероватна цензура: YouTube не жели да видите овај видео-снимак

 Штампај Е-пошта
среда, 12 мај 2021

 Психологија моћних

У свом најновијем видео-снимку, главна уредница недељних новина ”Wochenblick“ маг. Елза Митмансгрубер, открива психолошке ефекте које глобална елита искоришћава. Она открива зашто људи неће да чују истину и зашто затварају очи пред непријатним чињеницама. Тиме је очигледно потрефила баш у неки нерв - видео-снимак је одмах избрисан!

Видео-снимак не испуњава уопштене норме-неодређено је изјавила платформа. Какву је бомбу Митмансгруберова сад опет бацила? Главна уредница и социоплог објашњава да су теоретичари завере често једноставно реалисти. Они се усуђују да прикажу очигледне повезаности које други само игноришу. Али истина захтева једну високу цену и то снагу и храброст, како каже Митмансгруберова.

У свом видео-снимку објашњава зашто већина није спремна да плати високу цену у тражењу истине.

Митмансгруберова открива који трик се крије иза етикете ”теоретичар завере”:

Ви сте теоретичар завере? Будите поносни на то!

У свом видео-снимку је дозволила и бившем немачком председнику за заштиту устава, Ханс-Георгу Масену да дође до речи. Он каже да се поступци владе не базирају на њиховој неспособности или незнању него делају са одређеном намером. Митмансгрубер: ”Масовно наношење штете људима и привреди се догађа потпуно свесно, јер владе су имале довољно времена да са научне стране сагледају пропорционалност мера, њихове последице и штету и да их транспарентно прикажу. Али они то не желе, јер очигледно имају неке друге намере. И то је један скандал који се отворено дешава пред нашим очима!” Теоретичари завере могу бити поносни на своју храброст да кажу истину, како каже главна уредница.

Третирани као деца

Многи се плаше да се суоче са претећом мишљу да владе немају добре намере према нама. Та чињеница је ”слична трауматском доживљају једног детета које схвата да га његови родитељи не воле”- како каже маг. Елса Митмансгрубер. Али вероватноћа да сви у свету, независно једни од других, праве исту ”грешку” тј. да Кина, која сасвим случајно профитира од ове кризе, све добро ради, је веома мала. Она каже да када се корона-политика доведе у питање, немогуће је не налетети на глобалну ”теорију завере”. Владе играју улогу ”бринућих, заштитничких родитеља, заповедају, хвале и прекоревају али све под маском да се они брину за наше добро и да се ми осећамо сигурно”-анализира социолог. ”Тако се догађа да се већина људи налази у једној пасивој, скоро дечијој улози у којој је самостално, аналитичко размишљање блокирано.” Али, како она каже, то не смемо (себи) више да дозволимо.

Апел: ”Више храбрости за теорију завере”

Ко не жели да постане саучесник, тај мора да ”се активира, истражује, да устане против неправде.” То захтева напор али се исплати не ићи увек путем мањег отпора. Митмансгруберова апелује да се изађе из позиције самоодбране: ”Будите једноставно поносни да важите за лудака или теоретичара завере. Као што је речено: то су само друге речи за онога који мисли самостално својом главом. Зато: (Имајте) више храбрости за теорију завере!”

 

Извор: https://www.wochenblick.at/

Видео-снимак: https://www.wochenblick.at/

Превод са немачког за "Борбу за веру": Данијела Брунер

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 47 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.