header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Нови напад: Освета бригаде Ел Касам за ликвидацију команданата - 130 ракета на израелске градове
Нови напад: Освета бригаде Ел Касам за ликвидацију команданата - 130 ракета на израелске градове Штампај Е-пошта
среда, 12 мај 2021
         Бригада Ел Касам саопштила је да је лансирала 130 ракета на израелске градове као одговор на ликвидацију њихових команданата.

 

ВИДЕО:

+++

Хамас потврдио да је погинуо командант града Газе

ГАЗА – Милитантна група Хамас потврдила је да је њен командант града Газе убијен у данашњем израелском ваздушном нападу.

Басем Иса је највиша војна личност у Хамасу коју је Израел убио од рата у Гази 2014. године, пренео је АП.

У саопштењу оружаног крила Хамаса, наведено је да је Иса убијен заједно са неколицином своје браће вођа и светих бораца током борби које трају два дана у Гази.

Израелска Служба безбедности Шин Бет претходно је идентификовала четворицу највиших команданата Хамаса, који су погинули у заједничкој операцији са израелским одбрамбеним снагама раније данас, јавља Танјуг.

Басем Иса, командант Хамасове градске бригаде у Гази, Џама Тала, шеф њене сајбер команде и одговоран за побољшање тачности ракета групе, Џамал Забеда, шеф истраживања и специјалних пројеката у одељењу за производњу муниције и Хазем Хатиб, Хамасов главни инжењер у одељењу за муницију, сви су погинули у нападима, навео је Шин Бет.

Извор: „Политика“

 

 

Апокалиптичке сцене из Газе

+ + +

Погибија првог израелског војника у сукобу са Палестинцима


ЈЕРУСАЛИМ - Израелска војска је саопштила данас да је у противтенковском ракетном нападу у близини Појаса Газе, убијен један израелски војник што је први смртни случај у израелским војним снагама током тродневне борбе са Хамасом.

Војска је саопштила да је у јутрошњем нападу убијен наредник Омер Табиб стар 21 годину, пренео је АП.

У нападу су повређени још један официр и један војник, преноси Танјуг.

Извор: "Политика"

ВИДЕО:

https://www.kurir.rs/planeta/

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 12 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.