header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан" Штампај Е-пошта
недеља, 13 септембар 2009
Топла браћа деле Србију

Екипа Новости, 12.09.2009 10:14:13
          Последња промена: 12.09.2009 20:45:00

 

Image        ПОВОРКА поноса, за или против? Да ли је у питању оправдана борба за право на опредељење (сексуално) или се иза свега крије планско наметање новог система вредности, који се пакује у обланде демократије, модерности и напретка?

 Геј парада, заказана за 20. септембар у Београду већ сада изазива велику пажњу српске јавности. Док организатори ове манифестације подсећају на диксриминацију хомо и транссексуалне популације, већина Срба на “поворку поноса” гледа као на негативну промоцију хомосексуалне културе и норми понашања, које су противприродне традиционалним и породичним вредностима.

Заказана геј парада покренуће и тему легализације геј бракова у Србији. Често се из једног дела српске јавности поручује да је признавање истополних бракова још један од битних услова за чланство у ЕУ и како би промена Устава (који дозвољава венчање само мушкарца и жене) допринела бржим евро-интеграцијама. Реално стање је нешто другачије, с обзиром на то да су истополни бракови дозвољени само у Белгији, Холандији, Норвешкој и Шпанији, али су зато хомосексуалне “заједнице” признате у свим осталим чланицама, па и у Хрватској.

О геј лобију и промоцији хомосексуализма (нарочито у сферама уметности, политике, филма, моде и музике) све више се прича у свету, а без сумње, њихов утицај је најјачи у Северној Америци и Европској унији. Колико се свест о геј популацији променила у последњих 20 година, најбоље показују догађаји из Канаде, где су се многи отпуштени радници досетили и искористили снажан геј лоби у јавности. Одмах по отказу, уложили би жалбу због дискриминације, јер су наводно отерани због свог сексуалног опредељења, па су послодавци били принуђени да их врате на посао.

Када је “поворка поноса” у питању, Москва је једина европска престоница у којој геј парада не изазива велике полемике у јавности и то из једноставног разлога - забрањена је. Док у многим, углавном источноевропским градовима полиција месецима унапред планира како да заштити учеснике геј параде, руски органи реда немају тај проблем. Неколико покушаја да се у Москви одржи овакав скуп доживео је потпуни дебакл, с обзиром на то да је руска полиција претукла и ухапсила геј протестанте.

Портпарол градских власти Сергеј Тсои, пролетос је изјавио да у Москви никада није било нити ће бити геј парада, а хомосексуалност је назвао “сатанском”. Све до 1999. године, хомосексуалност се у Русији третирала као душевна болест.

Овог лета у Загребу је одржана већ осма по реду “парада поноса”. За разлику од претходних година, када су напади неистомишљеника на учеснике параде и туча са полицијом били уобичајена појава, хрватска геј популација у јуну је могла да демонстрира уз знатно мање тензија. У исто време, када је 400 хомосексуалаца организовало скуп у Загребу, око 500 људи је присуствовало “контра-митингу”. Једини инцидент догодио се после параде, када су тројица младића претукли једног геј-шетача.

Слична ситуација је и у престоницама околних држава Будимпешти и Букурешту.

Геј манифестације, које се већ годинама одржавају у овим градовима у почетку су изазивале велику осуду јавности, уз обавезне туче десничарских група са полицијом, да би прошле и ове године прошле са мање инцидената. Социолози и психолози ово тумаче као чињеницу да и источноевропски народи полако почињу да прихватају идеју о толеранцији геј културе, која им се стално “сервира” у медијима.

И поред тога, кордони полиције су били неопходни почетком септембра, како би раздвојили, углавном навијаче и учеснике геј параде у Будимпешти.

Колики је био политички притисак да се у Мађарској прихвати геј опредељење, најбоље показују писма подршке амбасада свих западноевропских земаља, САД и Аустралије, које су од наших северних комшија захтевали да прихвате људе са свим сексуалним оријентацијама.
Прошле године, на првој геј паради у Чешкој, повређено је 20 људи, а нападачи се нису обазирали ни на чињеницу да се међу геј шетачима нашла чувена тенисерка Мартина Навратилова.

У Софији је прошле године ухапшено 88 особа, које су силом покушале да спрече прву параду у Бугарској.

 

ПОДРШКА ПРИЈАТЕЉА

ОРГАНИЗАЦИОНИ одбор “Поворке поноса”, заказане за 20. септембар, саопштио је да су десетине јавних личности подржале одржавање те манифестације у Београду.

Међу њима су глумци Драган Бјелогрлић, Никола Ђуричко, Мирјана Карановић, затим, режисер Срђан Драгојевић, певачица Мира Шкорић и други.

- Јавност Србије мора јасно рећи да сви грађани имају права на солидарност када им је безбедност угрожена и да у овој земљи нема мање или више једнаких пред законом - наводи се у Прогласу пријатеља “Поворке поноса”.

У саопштењу Организационог одбора те поворке наводи се да подршка истакнутих и професионално остварених домаћих личности охрабрује ЛГБТ популацију и све учеснике скупа у намери да 20. септембра, под слоганом “Време је за равноправност”, направе важан корак напред у борби за једнакост и слободу опредељења свих грађанки и грађана.

 

САО ПАУЛО

НАЈВЕЋА геј парада до сада одржана је 14. јуна ове године у Сао Паулу, где је по проценама организатора присуствовало око три милиона људи (што учесника, што туриста), а цео догађај је личио на чувени бразилски карневал.

 

УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ

У АМЕРИЦИ постоји иницијатива да се дозволи и склапање бракова између три и више хомосексуалаца. Такође, у многим европским и северноамеричким државама, геј супружници још немају право на усвајање и подизање деце, али се о овој теми све више говори. Појавили су се и “борци за права” људи који упражњавају секс са животињама, док је пре три године у Холандији регистрована политичка партија педофила. Њихов програм је јасан: дозволити сексуалне односе са децом старијом од 12 година старости, као и легално поседовање и приказивање дечије порнографије. Интересантно је да се овакви захтеви правдају управо све ширим правима, која се дају геј популацији.

Александар ПАЛИЋ

* * * * * *
ШЕТЊОМ ДО НАТАЛИТЕТА

ПОРОДИЦА је једна од најбитнијих институција нашег друштва, порука је шетње коју су организовали Сабор српских удружења из земље и расејања “Серпска мрежа”, српски сабор “Двери” и Српска православна црква.

Акција под слоганом “За маму и тату! За вечите вредности! За сваки нови живот”, окупила је испред храма Светог Саве неколико стотина људи, међу којима су били и песници, политичари, музичари и друге јавне личности.

Породична шетња је манифестација замишљена као акција промоције вредности брака, родитељства, рађања и чувања живота.

- Ово је био логичан наставак наших претходних акција, па смо тако сматрали да је потпуно оправдано да изађемо и покажемо да се у Србији и даље негују традиционалне вредности као што је породица - каже координатор шетње Вишња Костић. - Ово није никакав одговор на геј параду, јер смо ми и раније организовали сличне акције. Против смо “параде поноса”, али само зато што намеће неку своју идеологију, али ми никако не нападамо личне изборе.

Испред наше највеће богомоље, у 16 часова, одржана је молитва, а затим је око 17 сати поворка кренула ка Калемегданској тврђави. Међу многобројним грађанима био је лидер Нове Србије Велимир Илић са сарадницима, професор Правног факултета у Београду Смиља Аврамов, бивши министар вера Радомир Наумов, као и музичар Бора Ђорђевић.

У 18 часова одржан је и посебан програм за децу испред цркве Ружице на Калемегдану. Малишане су стиховима забављали Игор Коларов, Бранко Стевановић, Мирјана Булатовић и Зорица Кубуровић.

 

УЛАЗНИЦЕ

ПОВОДОМ ове шетње “Београдски зоолошки врт” давао је попуст од 50 одсто за све посетиоце који су јуче купили карту између 16.30 и 18.30, а који су са собом имали реквизите дељене испред храма.

Н. М. Н.

* * * * * *

ГЕЈ ЛОБИ ДОБИЈА СВЕ ВЕЋУ УЛОГУ НА СВЕТСКОЈ ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ

 

ПРЕМИЈЕР, А ИМА ДЕЧКА

ХОМОСЕКСУАЛИЗАМ и политика у последње време иду руку под руку. И док већина представника српских политичких странака (изузев неколико чланова Владе Србије и опозиционе партије ЛДП) са мрштењем и неодобравањем гледају на “Поворку поноса”, заказану за 20. септембар у Београду, геј лоби је одавно ушао у светске политичке воде, а представници ове популације већ су заузели високе државне функције.

Судећи по политичком тренду у Европи, хомосексуалци су идеално решење за кључне државничке функције у земљама захваћене рецесијом. Тако је Јохана Сигурдардотир, бивша челница синдиката стјуардеса ове године преузела водећу државну функцију на Исланду и тако постала први геј премијер на свету. Бивша министарка за социјална питања од 2002. године живи у грађанском партнерству са новинарком Јонином Леосдотир, а из претходног (хетеросексуалног) брака има два сина.

Ипак, у наредним годинама, геј председника и канцелара могле би да добију и две велике европске државе Француска и Немачка!

Један од најпознатијих геј политичара је Бертнар Деланое, градоначелник Париза од 2001. године и члан Социјалистичке странке. Од 1995. године био је и секретар Одбора за иностране послове у француском сенату. Своју сексуалну оријентацију открио је још 1998. године, а у француским политичким круговима Деланое се помиње као нови кандидат социјалиста на председничким изборима 2012. године и човек који ће, највероватније, да наследи Николу Саркозија.

После градоначелника Хамбурга Оле ван Буста и први човек Берлина Клаус Воверајт се декларисао као хомосексуалац. Неколико пута је спомињан као будући кандидат СПД за канцелара Немачке. При крају изборне трке за градоначелника на конвенцији Социјалдемократске странке у Берлину рекао је реченицу која је постала популарна: “Ицх бин Сцхњуле унд дас ист ауцх гут со”, односно “Ја сам педер и то је баш супер”. По многима нови канцелар Немачке је у љубавној идили са Јорном Кубицким, неурохирургом.

И француски државни секретар за парламентарне односе изјавио је да је хомосексуалац у интервјуу поводом изласка његове аутобиографије. Роже Каручи (58) је блиски пријатељ председника Николе Саркозија и некадашњи члан Европског парламента и сенатор.

- Да, имам мушког партнера и веома сам срећан с њим. Пошто сам срећан, не видим разлог зашто бих то крио - поносан је Роже.

Да геј лоби у политици није занемарљив најбоље показује и податак да у Демократској партији САД постоји званичан геј лоби (Демоцратиц Натионал Цоммиттее’с Гаy & Лесбиан Америцанс Цауцус). Он за хомосексуалце захтева квоту од минимум шест-седам посто места на страначким конвенцијама и тражи да званична политика Демократске партије буде “одбрана достојанства геј и лезбијских породица”. Према истраживањима, преко 80 посто геј популације у Америци на изборима је гласало за демократе, а богато су финансирали и кампање Била Клинтона и Барака Обаме.

Истраживања показују и разлику у материјалном положају између хомосексуалаца и хетеросексуалаца. Просечан годишњи доходак хомосексуалних домаћинстава у САД у претходној години је био 55.400 долара, док је код хетеросексуалаца он износио само 36.500 зелених новчаница.

Према последњим истраживањима у свету тренутно постоји преко 300 утицајних политичара који су се јавно определили као хомосексуалци. Када је Србија у питању, ниједан политичар се до сада није јавно изјаснио и признао да више преферира исти пол.

УСПОН

О УСПОНУ геј политичара сведоче и Џим Мегриви, бивши демократски гувернер државе Њу Џерси (први декларисани геј гувернер у САД), Гери Стадс, бивши демократски члан Представничког дома Конгреса (први декларисани федерални геј политичар у САД), Џорџина Бејер (рођен као Џорџ Бертранд), посланица парламента Новог Зеланда (први транссексуалац у тој институцији), Ники Вендола, председник италијанске регије Апуља, као и Херонимо Саведра, бивши председник аутономне области Канарских острва у Шпанији...

ВЕЛИКА БУРА ОКО ЛЕТОНИЈЕ

ВЕЛИКУ буру недавно је изазвала изјава римокатоличког кардинала из Летоније, који је апеловао да геј особама треба забранити приступ политичким положајима!

Он је од свих политичара у Летонији затражио да изјаве да ли намеравају да “одбране летонску нацију од инвазије хомосексуалности у јавном животу”. Контроверзни кардинал хомосексуалност је дефинисао као “тотално изопачење” и позвао је грађане Летоније да изађу на улице и спрече сваку наредну геј параду.

А. П.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=156602&title_add=Topla%20bra%C4%87a%20%3Cbr%2F%3Edele%20Srbiju&kword_add=parada%20ponosa

Последњи пут ажурирано ( недеља, 13 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.