header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Вика је у Содому и Гомору велика, и грех је њихов грдан" Штампај Е-пошта
недеља, 13 септембар 2009
Топла браћа деле Србију

Екипа Новости, 12.09.2009 10:14:13
          Последња промена: 12.09.2009 20:45:00

 

Image        ПОВОРКА поноса, за или против? Да ли је у питању оправдана борба за право на опредељење (сексуално) или се иза свега крије планско наметање новог система вредности, који се пакује у обланде демократије, модерности и напретка?

 Геј парада, заказана за 20. септембар у Београду већ сада изазива велику пажњу српске јавности. Док организатори ове манифестације подсећају на диксриминацију хомо и транссексуалне популације, већина Срба на “поворку поноса” гледа као на негативну промоцију хомосексуалне културе и норми понашања, које су противприродне традиционалним и породичним вредностима.

Заказана геј парада покренуће и тему легализације геј бракова у Србији. Често се из једног дела српске јавности поручује да је признавање истополних бракова још један од битних услова за чланство у ЕУ и како би промена Устава (који дозвољава венчање само мушкарца и жене) допринела бржим евро-интеграцијама. Реално стање је нешто другачије, с обзиром на то да су истополни бракови дозвољени само у Белгији, Холандији, Норвешкој и Шпанији, али су зато хомосексуалне “заједнице” признате у свим осталим чланицама, па и у Хрватској.

О геј лобију и промоцији хомосексуализма (нарочито у сферама уметности, политике, филма, моде и музике) све више се прича у свету, а без сумње, њихов утицај је најјачи у Северној Америци и Европској унији. Колико се свест о геј популацији променила у последњих 20 година, најбоље показују догађаји из Канаде, где су се многи отпуштени радници досетили и искористили снажан геј лоби у јавности. Одмах по отказу, уложили би жалбу због дискриминације, јер су наводно отерани због свог сексуалног опредељења, па су послодавци били принуђени да их врате на посао.

Када је “поворка поноса” у питању, Москва је једина европска престоница у којој геј парада не изазива велике полемике у јавности и то из једноставног разлога - забрањена је. Док у многим, углавном источноевропским градовима полиција месецима унапред планира како да заштити учеснике геј параде, руски органи реда немају тај проблем. Неколико покушаја да се у Москви одржи овакав скуп доживео је потпуни дебакл, с обзиром на то да је руска полиција претукла и ухапсила геј протестанте.

Портпарол градских власти Сергеј Тсои, пролетос је изјавио да у Москви никада није било нити ће бити геј парада, а хомосексуалност је назвао “сатанском”. Све до 1999. године, хомосексуалност се у Русији третирала као душевна болест.

Овог лета у Загребу је одржана већ осма по реду “парада поноса”. За разлику од претходних година, када су напади неистомишљеника на учеснике параде и туча са полицијом били уобичајена појава, хрватска геј популација у јуну је могла да демонстрира уз знатно мање тензија. У исто време, када је 400 хомосексуалаца организовало скуп у Загребу, око 500 људи је присуствовало “контра-митингу”. Једини инцидент догодио се после параде, када су тројица младића претукли једног геј-шетача.

Слична ситуација је и у престоницама околних држава Будимпешти и Букурешту.

Геј манифестације, које се већ годинама одржавају у овим градовима у почетку су изазивале велику осуду јавности, уз обавезне туче десничарских група са полицијом, да би прошле и ове године прошле са мање инцидената. Социолози и психолози ово тумаче као чињеницу да и источноевропски народи полако почињу да прихватају идеју о толеранцији геј културе, која им се стално “сервира” у медијима.

И поред тога, кордони полиције су били неопходни почетком септембра, како би раздвојили, углавном навијаче и учеснике геј параде у Будимпешти.

Колики је био политички притисак да се у Мађарској прихвати геј опредељење, најбоље показују писма подршке амбасада свих западноевропских земаља, САД и Аустралије, које су од наших северних комшија захтевали да прихвате људе са свим сексуалним оријентацијама.
Прошле године, на првој геј паради у Чешкој, повређено је 20 људи, а нападачи се нису обазирали ни на чињеницу да се међу геј шетачима нашла чувена тенисерка Мартина Навратилова.

У Софији је прошле године ухапшено 88 особа, које су силом покушале да спрече прву параду у Бугарској.

 

ПОДРШКА ПРИЈАТЕЉА

ОРГАНИЗАЦИОНИ одбор “Поворке поноса”, заказане за 20. септембар, саопштио је да су десетине јавних личности подржале одржавање те манифестације у Београду.

Међу њима су глумци Драган Бјелогрлић, Никола Ђуричко, Мирјана Карановић, затим, режисер Срђан Драгојевић, певачица Мира Шкорић и други.

- Јавност Србије мора јасно рећи да сви грађани имају права на солидарност када им је безбедност угрожена и да у овој земљи нема мање или више једнаких пред законом - наводи се у Прогласу пријатеља “Поворке поноса”.

У саопштењу Организационог одбора те поворке наводи се да подршка истакнутих и професионално остварених домаћих личности охрабрује ЛГБТ популацију и све учеснике скупа у намери да 20. септембра, под слоганом “Време је за равноправност”, направе важан корак напред у борби за једнакост и слободу опредељења свих грађанки и грађана.

 

САО ПАУЛО

НАЈВЕЋА геј парада до сада одржана је 14. јуна ове године у Сао Паулу, где је по проценама организатора присуствовало око три милиона људи (што учесника, што туриста), а цео догађај је личио на чувени бразилски карневал.

 

УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ

У АМЕРИЦИ постоји иницијатива да се дозволи и склапање бракова између три и више хомосексуалаца. Такође, у многим европским и северноамеричким државама, геј супружници још немају право на усвајање и подизање деце, али се о овој теми све више говори. Појавили су се и “борци за права” људи који упражњавају секс са животињама, док је пре три године у Холандији регистрована политичка партија педофила. Њихов програм је јасан: дозволити сексуалне односе са децом старијом од 12 година старости, као и легално поседовање и приказивање дечије порнографије. Интересантно је да се овакви захтеви правдају управо све ширим правима, која се дају геј популацији.

Александар ПАЛИЋ

* * * * * *
ШЕТЊОМ ДО НАТАЛИТЕТА

ПОРОДИЦА је једна од најбитнијих институција нашег друштва, порука је шетње коју су организовали Сабор српских удружења из земље и расејања “Серпска мрежа”, српски сабор “Двери” и Српска православна црква.

Акција под слоганом “За маму и тату! За вечите вредности! За сваки нови живот”, окупила је испред храма Светог Саве неколико стотина људи, међу којима су били и песници, политичари, музичари и друге јавне личности.

Породична шетња је манифестација замишљена као акција промоције вредности брака, родитељства, рађања и чувања живота.

- Ово је био логичан наставак наших претходних акција, па смо тако сматрали да је потпуно оправдано да изађемо и покажемо да се у Србији и даље негују традиционалне вредности као што је породица - каже координатор шетње Вишња Костић. - Ово није никакав одговор на геј параду, јер смо ми и раније организовали сличне акције. Против смо “параде поноса”, али само зато што намеће неку своју идеологију, али ми никако не нападамо личне изборе.

Испред наше највеће богомоље, у 16 часова, одржана је молитва, а затим је око 17 сати поворка кренула ка Калемегданској тврђави. Међу многобројним грађанима био је лидер Нове Србије Велимир Илић са сарадницима, професор Правног факултета у Београду Смиља Аврамов, бивши министар вера Радомир Наумов, као и музичар Бора Ђорђевић.

У 18 часова одржан је и посебан програм за децу испред цркве Ружице на Калемегдану. Малишане су стиховима забављали Игор Коларов, Бранко Стевановић, Мирјана Булатовић и Зорица Кубуровић.

 

УЛАЗНИЦЕ

ПОВОДОМ ове шетње “Београдски зоолошки врт” давао је попуст од 50 одсто за све посетиоце који су јуче купили карту између 16.30 и 18.30, а који су са собом имали реквизите дељене испред храма.

Н. М. Н.

* * * * * *

ГЕЈ ЛОБИ ДОБИЈА СВЕ ВЕЋУ УЛОГУ НА СВЕТСКОЈ ПОЛИТИЧКОЈ СЦЕНИ

 

ПРЕМИЈЕР, А ИМА ДЕЧКА

ХОМОСЕКСУАЛИЗАМ и политика у последње време иду руку под руку. И док већина представника српских политичких странака (изузев неколико чланова Владе Србије и опозиционе партије ЛДП) са мрштењем и неодобравањем гледају на “Поворку поноса”, заказану за 20. септембар у Београду, геј лоби је одавно ушао у светске политичке воде, а представници ове популације већ су заузели високе државне функције.

Судећи по политичком тренду у Европи, хомосексуалци су идеално решење за кључне државничке функције у земљама захваћене рецесијом. Тако је Јохана Сигурдардотир, бивша челница синдиката стјуардеса ове године преузела водећу државну функцију на Исланду и тако постала први геј премијер на свету. Бивша министарка за социјална питања од 2002. године живи у грађанском партнерству са новинарком Јонином Леосдотир, а из претходног (хетеросексуалног) брака има два сина.

Ипак, у наредним годинама, геј председника и канцелара могле би да добију и две велике европске државе Француска и Немачка!

Један од најпознатијих геј политичара је Бертнар Деланое, градоначелник Париза од 2001. године и члан Социјалистичке странке. Од 1995. године био је и секретар Одбора за иностране послове у француском сенату. Своју сексуалну оријентацију открио је још 1998. године, а у француским политичким круговима Деланое се помиње као нови кандидат социјалиста на председничким изборима 2012. године и човек који ће, највероватније, да наследи Николу Саркозија.

После градоначелника Хамбурга Оле ван Буста и први човек Берлина Клаус Воверајт се декларисао као хомосексуалац. Неколико пута је спомињан као будући кандидат СПД за канцелара Немачке. При крају изборне трке за градоначелника на конвенцији Социјалдемократске странке у Берлину рекао је реченицу која је постала популарна: “Ицх бин Сцхњуле унд дас ист ауцх гут со”, односно “Ја сам педер и то је баш супер”. По многима нови канцелар Немачке је у љубавној идили са Јорном Кубицким, неурохирургом.

И француски државни секретар за парламентарне односе изјавио је да је хомосексуалац у интервјуу поводом изласка његове аутобиографије. Роже Каручи (58) је блиски пријатељ председника Николе Саркозија и некадашњи члан Европског парламента и сенатор.

- Да, имам мушког партнера и веома сам срећан с њим. Пошто сам срећан, не видим разлог зашто бих то крио - поносан је Роже.

Да геј лоби у политици није занемарљив најбоље показује и податак да у Демократској партији САД постоји званичан геј лоби (Демоцратиц Натионал Цоммиттее’с Гаy & Лесбиан Америцанс Цауцус). Он за хомосексуалце захтева квоту од минимум шест-седам посто места на страначким конвенцијама и тражи да званична политика Демократске партије буде “одбрана достојанства геј и лезбијских породица”. Према истраживањима, преко 80 посто геј популације у Америци на изборима је гласало за демократе, а богато су финансирали и кампање Била Клинтона и Барака Обаме.

Истраживања показују и разлику у материјалном положају између хомосексуалаца и хетеросексуалаца. Просечан годишњи доходак хомосексуалних домаћинстава у САД у претходној години је био 55.400 долара, док је код хетеросексуалаца он износио само 36.500 зелених новчаница.

Према последњим истраживањима у свету тренутно постоји преко 300 утицајних политичара који су се јавно определили као хомосексуалци. Када је Србија у питању, ниједан политичар се до сада није јавно изјаснио и признао да више преферира исти пол.

УСПОН

О УСПОНУ геј политичара сведоче и Џим Мегриви, бивши демократски гувернер државе Њу Џерси (први декларисани геј гувернер у САД), Гери Стадс, бивши демократски члан Представничког дома Конгреса (први декларисани федерални геј политичар у САД), Џорџина Бејер (рођен као Џорџ Бертранд), посланица парламента Новог Зеланда (први транссексуалац у тој институцији), Ники Вендола, председник италијанске регије Апуља, као и Херонимо Саведра, бивши председник аутономне области Канарских острва у Шпанији...

ВЕЛИКА БУРА ОКО ЛЕТОНИЈЕ

ВЕЛИКУ буру недавно је изазвала изјава римокатоличког кардинала из Летоније, који је апеловао да геј особама треба забранити приступ политичким положајима!

Он је од свих политичара у Летонији затражио да изјаве да ли намеравају да “одбране летонску нацију од инвазије хомосексуалности у јавном животу”. Контроверзни кардинал хомосексуалност је дефинисао као “тотално изопачење” и позвао је грађане Летоније да изађу на улице и спрече сваку наредну геј параду.

А. П.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=156602&title_add=Topla%20bra%C4%87a%20%3Cbr%2F%3Edele%20Srbiju&kword_add=parada%20ponosa

Последњи пут ажурирано ( недеља, 13 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ДОНАЦИЈЕ ЗА САЈТ:

(ОБЈАШЊЕЊЕ )

Порука од нашег читаоца Александра коју нам је послао скупа са својом донацијом:

„Коначно сте нам дали могућност да и ми читаоци помогнемо вама, који толико чините за све нас. Хвала вам на томе. Свако добро у Господу“.

Александар

+ + +

ДУШЕКОРИСНЕ  ПОУКЕ ИЗ ОПТИНСКЕ ПУСТИЊЕ:

(избор и превод са руског: "Борба за веру"
 
"Својство истинског покајања је да отвара очи за сопствену греховност и грех уопште".
 (Преподобни Никон Оптински)
 
"Када је Бог у твојој лађи, то не значи да олује неће бити, већ да твоја лађа неће потонути".
 
"Јеванђеље је као падобран - неће ти користити ако је затворено".


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.