header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Одговор верног народа Пљеваља коронаверском Јоаникију Штампај Е-пошта
среда, 19 мај 2021

 Пре пар дана, Епископи Јоаникије и Атанасије обавили су крштење дјетета једног пријепољског свештеника. После Свете тајне крштења уприличен је ручак за све госте. На том ручку Епископ Јоаникије је изнео низ лажи и клевета на рачун народ Пљеваља.

Многи свједоче, да на том ручку умало није дошло и до туче између свештеника И.Е. и Ј.А. Шта се тачно то дешавало између њих ми не знамо, само знамо да се шаље још једна ружна слика из Епархије милешевске, а да надлежни Епископ милешевски ништа не предузима, јер је ријеч опет о његовом мињенику И.Е. који из дана у дан прави проблеме и скандале у нашој епархији.

Знајући да и Епископи Јоаникије и Атанасије, као и многи други Архијереји наше цркве прате рад сајта "Борбе за веру", одлучили смо, овако јавно, да одговоримо Епископу Јоаникију на његове лажне оптужбе и клевете изречене на честитити пљеваљски народ. Па да почнемо:

Преосвећени Владико,

У једном свом скоријем наступу у друшту Епископа милешевског Атанасија, нашег пастира у овој епархији, и још неколицине људи, изнијели сте огавне клевете и приче (наравно неистините) на честити пљеваљски народ, а како се могло закључити и на дио свештенства који Вам није баш слијепо одан, док сте администрирали овом епархијом. Изнијели се оптужбе на честити народ, потомке Патријарха Варнаве Росића, народ који је први стао у одбрану своје Свете Српске Православне Цркве. Народ који је први стао на мост на Ђурђевића Тари и пружио отпор сили и неправди заједно са часним Владиком Методијем, када су тадашње власти Црне Горе изгласали онај срамни закон о слободи вјероисповјести.

Рекли сте да Вам пљевљаци "ломе врат", да Вас пљевљаци не поштују, да Вам пљевљаци не указују част када дођете у посјету, да Вас називају окупатором и узутпатором трона милешевске епархије и још много тога...

Све ово владико наш добри и вољени није истина, све осим овог последњег и то дјелимично.

Пљевљаци су Вас заиста увијек дочекивали и испраћали као најдражег госта, пунили цркве када би служили код нас, поштовали Вас као духовног горостаса, а Ви нам тако узвраћате. Реците Владико када Вас то лијепо не дочекасмо? Реците Владико када Вас то људски и како приличи не испратисмо? Реците Владико када Вам то "ломисмо врат"?

Реците, али не по бабу и стричевима (поповима и појединцима који Вас лажу) већ по правди Бога истинига! Реците нам!

Када смо чули ово што написасмо заиста смо се дубоко замислили ко сте Ви у ствари? Ко сте Ви, а ко смо ми?

Да ли смо то исти они који бранише вјеру на Ђурђевића Тари и да ли сте оно исти Ви који бијасте у тамници и србовасте? Или се промијенисмо, измијенисмо и не познајемо се више?

Пљевљаци су Вам били добри кад су потурали своја леђа за Вас, кад су на нас бацали сузавце и тукли нашу дјецу? А све то због Вашег тамничења! Наравно нисте то тражили од нас, али наша љубав према Вама се тада пројавила, а како нам узвратисте?

Немамо заиста ријечи да било шта даље пишемо само знајте да сте нас дубоко повриједили и натерали да се запитамо да ли сте заиста достојан наследник Цетињског трона!?

Живели Ви нама на многаја љета, а нашем владици Атанасију поручујемо да нас је могао мало "бранити", а не да ћути као да му је маца језик појела. Додуше знамо да се он у Вашем присуству не смије ни јавити, али знају се пљевљаци само бранити и од ваших клевета и Атанасијевог ћутања.

Добродошли у Пљевља у честити и гостопримљиви народ пљеваљски!

 

Вјерни народ Пљеваља

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 19 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.