header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Елена Јуферева: Грчки старац је испричао о чуду Светог Јована Шангајског Штампај Е-пошта
четвртак, 20 мај 2021

 Лекари нису веровали да ће Јоанис оздравити и тражили су његове органе за другу особу, али старац Нектарије је почео да се моли Светом Јовану Шангајском и догодило се чудо.

Архимандрит Нектарије (Мулациотис), оснивач и духовник манастира Светих Нектарија и Фанурија у Трикорфу (Чрка) на свом YouTube-канале испричао је о чуду које се десило после молитава Светом Јовану Шангајском. Верници се често обраћају старцу Нектарију молећи га да се помоли за њих, и он свагда узноси молитве, овог пута Светом Јовану Шангајском.

 „Један од многих чудесних догађаја који су се молитвама Светитељима наше Цркве догодили у нашем манастиру је чудо које се догодило молитвама Светом Јовану (Максимовичу). Желим да вам испричам о младом Јоанису, који је имао озбиљну несрећу и доживео клиничку смрт на одељењу интензивне неге, али је спасен захваљујући Светом Јовану“, рекао је архимандрит Нектарије.

По речима оца Нектарија, лекари су „отписали Јоаниса“ и затражили од родитеља и старца Нектарија дозволу да донирају његове органе другој особи. Старац Нектарије је одбио лекаре, рекавши да ће се Јоанис опоравити, иако су лекари то оспоравали.

Архимандрит Нектарије и још четворица монаха из манастира почели су да се моле Светом Јовану Шангајском, клечећи на коленима поред Јоанисовог кревета. А после молитве догодило се чудо. Јоанис се опоравио, сада живи са породицом и служи као војник на Косу, сећајући се увек великих и дивних Божјих дела.

У женском манастиру Светих Нектарија и Фанурија у Трикорфу посебно се поштује Свети Јован Шангајски. Сваке године 2. јула свечано се прославља његов празник. У манастиру се чува Светитељев подрасник и други предмети који су припадали Светом Јовану.

 

Извор: "СПЖ"

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 20 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.