header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Још једно ватиканско лудило: противно Библији, у Ватикану допуштају постојање ванземаљаца
Још једно ватиканско лудило: противно Библији, у Ватикану допуштају постојање ванземаљаца Штампај Е-пошта
среда, 26 мај 2021

 Главни астроном Ватикана сматра да је тешко искључити могућност постојања другог разумног живота у свемиру.

Директор Ватиканске опсерваторије, језуитски свештеник Хосе Фунес верује да ако ванземаљци постоје, они могу бити у другом облику живота коме није потребно Христово искупљење (очито је реч о демонима, јер само њима није потребно Христово искупљење - нап. "Борба за веру"), преноси сајт Сatholic Review.

Према главном ватиканском астроному, хришћани би на ванземаљски живот требало да гледају као на „ванземаљског брата“ и на део Божије творевине.

Фунес сматра да је тешко искључити могућност постојања другог интелигентног живота у универзуму. Ови потенцијални облици живота могу да укључују оне којима није потребан кисеоник или водоник.

По његовим речима, баш као што је Бог створио многе облике живота на Земљи, могао је створити различите облике у свемиру: „ово није у супротности са вером, јер не можемо ограничити стваралачку слободу Бога“.

На питање шта присуство ванземаљског живота може значити за хришћанско искупљење, језуитски свештеник се осврнуо на параболу о пастиру који је оставио 99 оваца како би пронашао једну изгубљену.

 „Ми који припадамо људском роду, - заиста можемо постати изгубљена овца, грешници којима је потребан пастир“, и „ако постоје друга жива бића, није чињеница да им је потребно искупљење. Они би могли би да остану у потпуном пријатељству са својим Створитељем“.

По мишљењу главног ватиканског астронома, Оваплоћење и Жртва Христова представљали су јединствен и непоновљив догађај, али „ако је потребно, Божија милост биће понуђена ванземаљцима као и људима“.

Раније смо већ известили о изјави папе Фрање да су протест против Бога и љутња на Њега такође начини мољења (овде:).

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 26 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.