header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Путин се изјаснио против обавезне вакцинације Штампај Е-пошта
среда, 26 мај 2021

 Иако сматра да је вакцинација потребна и корисна, председник Русије Владимир Путин се изјаснио против обавезног вакцинисања становништва. По њему, свако сам треба да увиди да ли да се вакцинише или не (https://tsargrad.tv/news/).

То и јесте оно основно: слобода избора је кључна у свему што се дешава. Нико не сме и не може да нас приморава да учествујемо у глобалном експерименту ако то не желимо. Ко жели – може. Ко не жели – не мора.

Надамо се и верујемо да ће здрав разум победити и у Србији.

Сетимо се – постоји право, али не и дужност да будемо здрави.

У својој књизи „Како упокојити вампира“ Раде Јанковић нас упозорава: “Чињенице више немају вредност по себи, нити истина има везе са стварношћу. Чињенице ишчезавају а истина се модификује. Више није могуће успоставити везу између чињеница и истине. Чињенице говоре, на пример, да вакцине смањују број оболелих од заразних болести, али истина је да међу вакцинисанима опада имунитет и расте неплодност. Везу између чињеница и истине – да у вакцинама постоји још нешто што смањује имунитет и повећава неплодност – није могуће утврдиди све док се не схвати да је класична Монтескијева подела на три власти застарела. Сведоци смо да четврта власт која јаше на „коњу бијелом“ успоставља глобалну хегемонију. Медицина, схваћена у најширем смислу, као брига за здравље људи, јесте та четврта власт која више не скрива своје претензије да подјарми сва три облика класичне поделе власти: законодавну, извршну и судску. Оно што је некада била идеологија данас је медицина. Она буквално господари животима и телима читавог човечанства.“

Зато се боримо за право на своју слободу!

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.