header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Светогорске „Јуде“ Штампај Е-пошта
четвртак, 27 мај 2021

 Игумани два светогорска манастира – Пантократор и Ксенофонт – позвали су 25. маја вођу укрофашистичке секте зване „Православна црква Украјине“ („ПЦУ“) Епифанија Думенка на Свету Гору. О томе је саопштио портпарол „ПЦУ“ „архиепископ“ Евстратије Зорја на свом „Фејсбук“ профилу, поставивши и одговарајуће видео-обраћање игумана.

Ваше Блаженство, желимо вам много благословених година“, каже архимандрит Гаврило, игуман манастира Пантократор. „Нека вам Пресвета Богородица да снаге и мудрости да пасете свету Кијевску Цркву, коју вам је Христос поверио.“ Делећи своју радост у вези са успесима украјинске аутокефалије, о. Гаврило уверава вођу „ПЦУ“ да се на Атону свагда радују његовом доласку и чекају његову посету.

 „Добродошли у наш манастир. Драго нам је што можемо да вас угостимо. Представљате Цркву која има велику историју, иако је тек недавно добила аутокефалију. Божји дар је да је и Украјина постала канонска Црква, - написао је заузврат игуман манастира Ксенофонт, архимандрит Алексиј. - Драго нам је што смо били присутни на устоличењу Вашег Блаженства и учествовали у Божанској литургији. Стално се молимо да мир дође у Цркву Украјине, да завлада љубав и да постоји истински православни дух“.

Као што је познато, 24. августа – када ће бити прослављена 30. годишњица независности Украјине - заказана је посета Кијеву константинопољског патријарха Вартоломеја, који ће можда бити у пратњи александријског патријарха и поглавара других званичних Помесних Цркава које су признале аутокефалију „ПЦУ“.

 

Извор: „Портал-Кредо.ру“ / „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 27 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.