header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow По одлуци нирнбершког суда ни једна медицинска интервенција не може бити "обавезна"
По одлуци нирнбершког суда ни једна медицинска интервенција не може бити "обавезна" Штампај Е-пошта
петак, 28 мај 2021

 Натпис на фотографији: НЕ ОБАВЕЗНОЈ ВАКЦИНАЦИЈИ

Професор фармакологије Димитриос Кувелас: Такозвана "обавезна вакцинација" представља медицинску интервенцију (уплитање) у организам коју је немогуће одбити и која се спроводи ради "оптштег добра човечанства".

Исту такву формулацију користили су немачки лекари-нацисти, у конц-логорима, да би спроводили експерименте над заробљеницима, које су подвргли разним медицинским манипулацијама без њихове сагласности.

Ако ми данас уведемо ново законодавство о "обавезној вакцинацији" онда потомци нацистичког фанатика Менгелеа могу предати апелацију на суд и добити ослобађајућу пресуду.

У суштини, нирнбершки суд је забранио медицинско уплитање без сагласности пацијента. Та одлука је била ратификована хелсиншким договором и она је на снази у целом свету (сетимо се, такође, одлука хашког суда и других).

По мом мишљењу, неприхватљиво је да вакцинација постане обавезна зато што наноси штету још и због следећег: било која медицинска процедура, којом се ми подвргавамо је тајна и ми сами доносимо одлуку о њеној целисходности. Независно од тога да ли смо вакцинисани или не, ми имамо право да се не изјашњавамо о томе ни пред ким. То је тајна информација.

Природа ове вакцине је таква да она не спречава заражавање. Вакцинисани човек се, такође, може заразити и разболети.

Питање: Каква је вероватноћа заражавања човека који је примио две дозе вакцине у односу на онога који није вакцинисан?

Професор Д. Кувелас: То зависи од организма. Млад човек при контакту с корона-вирусом може и да се не разболи па зато нема смисла да се вакцинише.

Што се тиче старијих људи, нема никаквих истраживања о томе. Ако буде спроведено такво истраживање моћи ће да се изведу одговарајући закључци. А до тада то питање не подлеже дискусији и било какви закључци у овој прилици ће бити апсурдни, противзаконити и неморални.

 

Извор: https://orthodoxostypos.gr/

Преузето са: "Трость Скорописца"

Превод са руског за "Борбу за веру": Д.В.

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.