header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Писмо читаоца: Анатемисати богоборце у власти Штампај Е-пошта
понедељак, 31 мај 2021

 Драги у Христу, 

У Народној скупштини Републике Србије изгласани су закони којима се у Србији, земљи Светих Симеона и Саве, жели легализовати содомија. У земљи Светих Симеона и Саве легализује се смртни грех и даје се легитимитет за укидање Светог Јеванђеља и легитимитет за прогон Господа Исуса Христа из Србије.

Јер, у складу са новим законом нико, ни свештеници, ни владике, ни православни хришћани содомију неће смети да назову правим именом. У складу са новим законом нико неће смети јавно да казује речи Светог Писма којима се најстрашније осуђује овај погани и смртни грех. Новим законом о истополним заједницама и родној равноправности из Србије се прогони сам Господ Исус Христос! 

Да се не лажемо, ова и оваква Србија и није православна. Самим тиме још мање је православна власт која овакве законе жели да уведе. Поставља се питање шта ради Црква, шта раде црквени пастири, шта радимо по овом питању ми православни хришћани!?. Поставља се питање, да ли смо ми уистину православни или се само претварамо да јесмо!? Јер, драга браћо и сестре, Срби православни, ако се Христос прогони из Србије, а ми ћутимо, нисмо ништа бољи од оних који Господа прогоне! Знамо да су појединци, интелектуалци, удружења и поједине политичке групације устале у одбрану хришћанских и породичних вредности но нико није устао јасно и гласно у одбрану самог Христа и Цркве Његове! Да, јасно је нама да Свемогућем и Свемоћном Богу није потребна ничија помоћ како би се Он одбранио од напада богобораца и богохулника и како би одбранио Цркву Своју. Али, Бог чека и хоће да види шта ћемо ми учинити и како ћемо се ми огласити по питању укидања и прогона Његове Речи и Светог Јеванђеља у Србији. Бог чека да види да ли у Србији има оних који исповедају на делу оно у што верују у срцу.

Они који су овај закон изгласали не долазе из тамо неких далеких и страних земаља. Они који су овај закон донели јесу људи који живе око нас, који живе ту међу нама и који себе сматрају Србима православним хришћанима и члановима СПЦ!? Међутим, православни хришћанин и члан Цркве не може бити неко ко урушава ту исту Цркву, ко укида Свето Јеванђеље, ко прогони Реч Божју. Жалосно је, што се због духовног немара и небриге уопште дозволило да се овакво погрешно размишљање укорени у нашем народу. Православац сам и члан Цркве иако све што чиним је у супротности са вером и учењем Цркве јесте тешка прелест. Но шта је ту је, ствари треба поправљати, а то се може само максимално озбиљним православним приступом. Ми смо ради Истине, али и ради ове заблуделе браће, дужни сведочити Христа и веру Његову у пуноти без овосветског филозофирања и мудровања, е да би се покајали и поништили ове богоборне антихришћанске одлуке. Начин на који би то чинили се зове исповедање вере православне кроз следовање Светим Канонима Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве и кроз следовање Уставу СПЦ који каже да свако ко руши хришћански морал треба да буде позван на црквену одговорност те уколико остане при своме богоборном и антицрквеном деловању исти се одлучује од Цркве Христове до покајања. А горег урушавања морала нема од легализације содомије. Дакле, сви они који на било који начин учествују у доношењу ових богоборних закона треба да буду крајње озбиљно упозорени од стране Цркве, те небо-земне установе, да поменутим законима подстичу и легализују антихришћанско неморално деловање и ширење истог у народу, да тиме руше Цркву и да вређају самог Бога те да таквим законима нема места у Србији. У супротном свима њима нема и не сме да буде места у Цркви Христовој све до покајања и апсолутног брисања свих содомских закона са дневног реда. Сваки онај који на било који начин има утицај на доношење ових закона и то чини противно интересима и учењу Цркве Христове треба да буде стављен под анатему (проклетство) и да буде одлучен од Цркве. 

Како ово спровести!? Просто! Ослањајући се на Бога, целу ствар треба усмерити ка Њему јер напред рекосмо да Бог не треба ничију помоћ, али ми требамо помоћ Његову! Ми треба сву и једину помоћ да иштемо од Бога и само од Бога! Како? Кроз Цркву Његову. Сваки од нас треба у писаној исповедничкој форми безкомпромисно да тражи од свог парохијског свештеника, затим архијерејског намесника и од свога епископа да се поштују црквени канони и Устав СПЦ. Сваки од нас треба да идентификује посланика у Скупштини, члана владе све до председника државе те да се за све њих због изгласавања и доношења поменутих богоборних содомских закона тражи искључење из Цркве Христове, њихово предавање анатеми (проклетству) до покајања и да се свима њима и члановима њихових породица ускрате Свете тајне Цркве Христове попут  Крштења, Причешћа, опела, сечења славског колача и друго. Дошло је време и увелико долази кад се јасније него пре мора казати:'Или Христос или антихрист и слуге његове!' Овде је важно подвући, ради избегавања било каквих смутњи, нереда или не дај Боже расколничких расположења, да се све у миру и љубави, али храбро и одлучно треба одвијати кроз канонску Цркву Христову. Ако овако будемо чинили и уколико се ми огласимо на овај јасан црквени начин нека нико нема сумњу да Бог неће скочити на вапај народа свог. Следујмо светим прецима јер пример за овакво дело имамо код највећег Србина после Светог Саве, Светог Николаја охридског и жичког кад је исто учињено приликом усвајања антиправославног Конкордата. Бог је брз да помогне истинске слуге своје, ако му вапију и служе. Дакле, или нисмо или јесмо Христови! Како ми будемо радили тако ће и нама Бог дати! 

У изради је докумет/образац који свако од нас треба да потпише и преда, најпре своме парохијском свештенику, а онда и архијерејском намеснику и епископу. Шта ће онда они чинити оставимо њима и Богу, а ми прилегнимо на молитву и пост. 

Помози нам вишњи Боже, 

без Тебе се ниш' не може!

 

Славиша. Ј.

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 31 мај 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.