header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поучан пример - била модел, па постала пастир са деветоро деце Штампај Е-пошта
уторак, 01 јун 2021

 Лепа манекенка одбацила подијум и снимање да би живела на фарми и одгајала деветоро деце и много више оваца и крава.

 "Осмо дете сам родила код куће сама, - каже 46-о годишња Аманда Овен. - Муж није горео од жеље да присусутвује јер је гледао рађање претходних седморо деце. Он је једноставно заспао а ја сам загрејала воду, сместила се код камина и све сама савршено урадила. Мој партнер на порођају био је наш теријер". 

Ево га живот о коме многи чак и не маштају већ га се плаше. У забаченом месту, одакле до најближег насеља има на десетине километара. Зато је чист ваздух и потпуно јединство с природом. И у свом том величанству, већ више од двадесет година, ужива Аманда иако јој је живот припремао сасвим друге перспективе. Од 18. године она је радила, као и њена мајка, као модел и била    потпуно успешна, али је душа тражила нешто друго - дивље и симпатично. И у 21. години наша хероина је скупила ствари и отишла из великог града у јоркширску забит да би радила као помоћник пастира на фарми. Њен нови шеф - фармер пред том лепотом није могао да се одупре и ускоро су се венчали и почели да се множе и множе...

   Најмлађим девојчицама Овеновим су четири и пет година. Рођене су, како смо већ рекли, код куће. "Разумете, док нису угледала свет ја сам се порађала не једном или двапут, зато сам рачунала, да одузимам време лекарима својим порођајима већ нема смисла. Ја сам, знате, домаћица", - Аманда је, наравно, жена са смислом за хумор. А још и са вредним рукама - не само што свакодневно спрема за велику породицу него још и проводи пола дана у пољу са стадима оваца и крава. "Рачунам, да сам укупно дојила децу 15 година свог живота - изузетно искуство за чобаницу као што сам ја. Не може се трчати са бочицама", - тако говори зналац која је, изражавајући се савременим језиком, успешно спојила каријеру и породицу. И наставља то да ради.


Чак и без шминке и сређивања Аманда изгледа одлично - свеж ваздух, чиста вода и природни производи, разуме се. "Ја уопште не размишљам о томе како споља изгледам. Бриге и без тога има довољно, мада су деца - озбиљна потпора. Једино што школа одузима много времена. Три сата одлази на пут до ње и назад. Не рачунајући часове. Али они расту и већ почињу да помажу". Узгред, најстаријем сину наше фармерке, Рубену, већ је 20 година.


Понекад Аманда ипак оде у Лондон. Однедавно се, о животу њене необичне породице, снима ријалити шоу и Овенове позивају на телеканале ради интервјуа. Онда се она сећа њене прошлости као модела и стаје пред камере у свој својој лепоти. Њен лик је спој ефектног спољашњег изгледа, харизме и смелих размишљања. На пример, наша хероина сматра да родитељи не треба да се мешају у учење своје деце већ да их од најранијег узраста уче самосталности. "Наше поколење одгаја не децу, него скоро свако дете личи на беспомоћног Снешка Белића, негодује она. - Ако ви скачете око свога чеда и не знате како све да га забавите и чиме да га нахраните он ће и у одраслом добу очекивати исто то од своје околине. Лично ја се не удубљујем у то како уче моја деца. Нећу да будем мајка-хеликоптер и да летим око њих деветоро!"

Посматрати живот ове жене представља неко хипнотичко задовољство. Плаво небо, бескрајна поља, телад с великим очима, мирне овце... Ми, искрено, некако нисмо маштали о животу на фарми, па ипак одједном смо се замислили, да у томе има нешто - разуме се, не на дуже време. "Ох, и ја сам исто тако мислила двадесет и нешто година раније, - смеје се Аманда Овен. - Као што видите, то се одужило".

 

Фото: Getty Images, @yorkshireshepherdess/Instagram

Извор: https://zen.yandex.ru/

Превод са руског за "Борбу за веру": Д.В.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.