header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Игуман Валаамског манастира оболео од короне иако је вакцинисан „Спутњиком В“
Игуман Валаамског манастира оболео од короне иако је вакцинисан „Спутњиком В“ Штампај Е-пошта
четвртак, 03 јун 2021
             Подсећамо да је један од највећих руских манастира – Валаамски, био прва обитељ у Руској Православној Цркви Московске Патријаршије која је затворила своје двери за поклонике и увела карантинске мере без преседана (овде:) још пре него што се појавило злогласно и богохулно патријаршијско упутство.

Али, сада видимо да ни сва та самоизолација и богомрска дезинфекција лжица (кашичица за причешће) – које симболизују Пресвету Богородицу – није помогла коронаверцима, који су се први појурили да се вакцинишу. Јер, на крају крајева, болест не долази од вируса, него од греха. Ко има ум, да разуме!

+ + +

Игуман мушког манастира Валаам епископ Панкратије (Жердев) умољава за молитве на свом „Фејсбук“ профилу:

„Овак изгледа позитиван текст на COVID-19. Драги пријатељи, помолите се за мене грешнога да би исход болести био добар, иако су симптоми болести благи – слаби кашаљ, бол у зглобовима... У септембру сам вакцинисан „Спутњиком“, а сада већ нема антитела“, - написао је владика који не верује у Христа.

Читаоце „Борба за веру“ подсећамо да је издаја вере и владавина коронавераца у Валааму  само наставак издаје која се у фебруару 2019. године пројавила кроз заједничку молитву валаамског игумана са македонским расколницима, о чему смо извештавали (овде:).

 Бог је још 2016. године послао опомену братству Валаама. У недељу ујутро, на први дан Васкрса, у манастиру је избио пожар (овде:). У „Зимској гостионици“  Валаама 1. маја избио је велики пожар, којом приликом је дошло до делимичног урушавања крова на површини од 300 квадратних метара.  Пожар је локализован око 15 часова, уз помоћ хеликоптера  Ка-32 Министарства за ванредне ситуације Русије, који је на ватрену стихију изручио 33 тона воде у 11 налета. Спасиоци су евакуисали 70 људи. Повређених није било.

Али, уместо да се кају, по речима Светог Апостола Павла “...зли људи и варалице напредоваће на горе, варајући и варајући се” (2. Тим. 2,14).

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 03 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.