header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Крофна и пиво за вакцинацију – Бела кућа на све начине мами Американце да се вакцинишу
Крофна и пиво за вакцинацију – Бела кућа на све начине мами Американце да се вакцинишу Штампај Е-пошта
петак, 04 јун 2021

 Председник САД Џо Бајден изјавио је да је забринут да ће се Америка поделити на две групе људи: вакцинисане и невакцинисане.

"Не желим да видим већ подељено друштво да се поново дели на оне који живе далеко од Ковида и оне који ће на јесен поново обољевати и умирати. Вакцинисање није ствар партијске припадности. Морамо бити уједињени и ослобођени од страха", рекао је Бајден.

Председник САД је поставио циљ да се до 4. јула вакцинише 70 одсто одраслих. Сада је вакцинисано 63 одсто.

Пошто се интересовање за вакцину смањује, посебно у неким мањинским заједницама, Бајден је препоручио да се у посебан програм уврсте фризери и бербери који ће похађати курсеве о вакцинама и онда то знање преносити својим муштеријама.

"Фризерски и козметички салони су центри преношења информација, посебно у мањинским заједницама", рекао је Бајден у Белој кући.

"Америка улази у лето драстично другачије од прошлогодишњег - лето слободе, радости, окупљања и прослава. Лето какво заслужујемо после дуге и мрачне зиме", каже амерички председник.

Које су награде и подстицаји за вакцинацију?

Два највећа ланца вртића у САД нуде бесплатно чување деце на 2.500 локација док им се родитељи вакцинишу.

Неке апотеке остаће отворене и током ноћи како би људи у било које доба могли да дођу по вакцину. Национални ланац апотека даје новчане награде или крстарења за имунизоване.

Професионална бејзбол лига нуди бесплатне улазнице за оне који су примили вакцину, она се може добити и на стадиону.

Неки супермаркети ће делити награду бесплатне куповине намирница годину дана за вакцинисане, а авиокомпанија своје сталне клијенте који се вакцинишу награђује са годину дана бесплатног летења.

Чак и једна велика пивара најављује да ће делити бесплатно пиво свим вакцинисаним пунолетним Американцима, ако се до 4. јула вакцинише 70 одсто људи.

"Тако је: вакцинишите се и попијте пиво", рекао је Бајден.

Ланац продавница крофни Криспи крим саопштио је да је већ поклонио 1,5 милиона крофни онима који имају доказ о вакцинацији, а за Национални дан крофни у петак, вакцинисани ће добити две крофне.

Потпредседница САД Камала Харис биће на челу вакциналне туре која ће проћи кроз државе на југу и средњем западу САД.

 

Извор: "Глас Америке"

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 29 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.