header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: По угледу на Тита и партију или "наватавање" народа за литију кад јој време није
Уредништво: По угледу на Тита и партију или "наватавање" народа за литију кад јој време није Штампај Е-пошта
среда, 09 јун 2021
            Ако сте ви, драги читаоци, можда заборавили 2013. и прославу 1700. година Миланског едикта, ми нисмо. Тада су наши архијереји, да би се показали пред представницима осталих Помесних Цркава, „наватавали“ вернике помоћу џабе аутобуса – да дођу из целе Србије, али и са стране, само да би их било што више, да се покажу Вартоломеју, због кога нам се у Ватикану смеју (овде:).

Али, било је мало, веома мало верника, и парада је пропала. Тресла се гора – родио се Ниш!

И ове, 2021, уочи Спасовдана, патријарх с мозгом кардинала Порфирије „наватава“, преко београдског свештенства (кажу – зове и из других епархија) што више народа да дође на литије које се, наводно зато што људи раде, одржавају увече, а не после Литургије на Вазнесење, како налажу црквена правила. Овде се не сме изгубити из вида да по црквеном рачунању времена дан почиње увече, што значи да док у Црнограду у четвртак буде ишла "спасовданска" литија, у храмовима ће се већ служити службе петка. Суштина сатанизма је инверзија, односно окретање наопачке православних симбола и симболике. Па уколико се литија не одржава пре подне, већ увече или Сабор не одржава у "горњој соби" већ у гробници, размислимо у шта се то претвара?  Но, пошто су новотарци типични безбожници, они до црквених установа и обичаја држе колико и до лањског снега, па није искључено да - временом - и време служења Свете Литургије прилагоде "запосленим" људима. 

Иначе, о вечерњем одржавању литије обавештава нас бескрајно ружичасти поп са душом руже, смиља и ковиља, благоухани потенцијални академик Владимир Вукашиновић, старешина цркве Ружице из које је, већ одавно, истерао свештеника Радомира Поповића и увео све новотарије које само један новотарац са мозгом препуним ружа, смиља и ковиља може да смисли. (https://www.cudo.rs/)

Литија се, веле, одржава да бисмо се помолили за Београд, Београђане и све остале. И пред лицем Великог Брата, који је у Србији легализовао геј параде, противхришћанске законе о „родној равноправности“ и сличним дивотама Вавилона, а сад уводи, као у братској Кини, камере за препознавање лица на улицама. Кад идете у литију, тек да се зна ко су литијаши. Смешите се, Београџани – камере вам препознају лица. Немојте да сте намрштени, Велики Брат то не воли. А суштина није у литијама, него је у литијуму, који треба да се ископава у класичној Србији, Јадру и Рађевини, да би од Рио Тинта стигла нека кинта. То што ће тај део Србије заувек изумрети, нема везе. Коме је стало до Србије, маторе раге?

На челу литије ће ходати кардиналоумни патријарх Порфирије, а певаће се песма Џонија Штулића: „Хладан као лед, убило ме безнађе“. Јер, нема наде у Србији у којој влада Рио Тинто, скупа са Ватиканом.

Ко воли, нека изволи.

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.