header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Затварање храмова најављује долазак Антихриста!
Затварање храмова најављује долазак Антихриста! Штампај Е-пошта
четвртак, 10 јун 2021

 Епидемија коронавируса дала је повод противницима хришћана да свој бес искале против Цркве, која је проглашена „леглом“ вируса.

Током закључавања, храмови су били затворени. Много већа ограничења су се примењивала и настављају да се примењују на Цркву него на друга подручја друштва. А помагали су им наши епископи, који су сматрали да Црква „треба“ да подржи ова невиђена ограничења. Али свети пророчки глас из прошлости даје сасвим другу димензију овој ствари.

Преподобни Јефрем Сирин (IV век после Христа) помиње да ће се потпуно затварање цркава на Земљи догодити током владавине богомрског Антихриста:

„Све Цркве ће туговати тугом великом, јер се Литургија и приношење неће вршити! Потребно нам је много молитава и суза, вољени, како би бар један од нас био чврст у искушењу. Преклињем вас, браћо христољубива: не будимо лењи, већ оснажимо снагом крста. Неизбежан подвиг је пред вратима! Све цркве Христове плакаће плечем великим, јер неће бити свештенства или приноса. Они који имају ум (облагодаћен) лако ће пепознати долазак Антихриста. А чији је ум погружен у делима житељским и љуби земаљско, томе то неће бити јасно:  онима који су свагда привезани к делима житељским, иако чују, неће веровати и презираће оне који говоре такве ствари”.

На жалост, све трагичне појаве нашег времена наговештавају наступање великог безакоња. Будите спремни!

 

Извор: «Трость Скорописца»

Превод са руског: "Борба за веру"

 


 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 10 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.