header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Отпаднички Синод Грчке цркве ућуткао митрополита морфског Неофита
Отпаднички Синод Грчке цркве ућуткао митрополита морфског Неофита Штампај Е-пошта
петак, 18 јун 2021
        Синод Грчке цркве изразио је „снажно незадовољство“ беседама митрополита морфског Неофита у вези са вакцинацијом.

Синод Грчке Православне цркве упутио је писмо Синоду Кипарске Православне Цркве са захтевом да „ограничи“ беседе митрополита морфског Неофита против вакцинације, преноси сајт «vimaorthodoxias.gr».

Писмо у коме се изражава снажно незадовољство позицијом и беседама митрополита морфског Неофита у вези са вакцинацијом и коронавирусом послао је Синод ГПЦ на адресу Синода Кипарске Цркве.

По мишљењу грчких синодалаца, беседе митрополита морфског Неофита носе опасност  „урушавања односа између Кипарске Цркве и цркве Грчке“.

Конкретно, реч је о изјавама кипарског јерарха у вези са пандемијом коронавируса и одбијањем вакцинације против COVID-19.

Писмо ГПЦ Синоду Кипарске Цркве прочитано је архиепископ Хризостом у присуству чланова Синода међу којима је био и митрополит морфски Неофит.

Архијереји ГПЦ затражили су да се „ограниче“ беседе митрополита Неофита, јер „када људи умиру поред нас од пандемије, јерарх не може да изјави да коронавирус не постоји“.

Архиепископ Хризостом, након читања писма синода ГПЦ, позвао је митрополита морфског „да поштује жељу Светог синода Грчке цркве и да престане са одређеним беседама“.

Са своје стране, митрополит Неофит је одговорио да је већ изразио свој став по питању вакцинације и додао да му се неће вратити до Божића.

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.