header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Рудолф Хензел: „Заједница вредности“ НАТО-а и бомбардовање „словенских подљуди (нељуди)“
Рудолф Хензел: „Заједница вредности“ НАТО-а и бомбардовање „словенских подљуди (нељуди)“ Штампај Е-пошта
среда, 23 јун 2021

 Напокон избришите слику „словенског потчовека (нечовека)“ из немачке свести!

Три недавна чланака у немачким новинама разлог су да научник и психолог, који живи у Београду више од годину дана, коначно одстрани и уклони озбиљну предрасуду према словенским суграђанима. Дагмар Хен је 12. јуна написала гостујући чланак за „РТ.ДЕ“ са насловом: „Instrumentalisierung der Geschichte – Bibi Jar und der Untermensch im Slawen“ („Инструментализација историје - Бабин Јар и подљуди у Словена“).

Мислила је на дебату у немачком Бундестагу о нападу на Совјетски Савез (1). Два дана касније, Хартмут Сомершух, уредник задужен за еколошку емисију „Озон“, написао је сензационални чланак у „Берлинер Цајтунгу“ под насловом „Некажњени хемијски рат против Србије: Ко ће коначно осудити НАТО?“ (2).  На дан 15. јуна, уследило је упозорење спољнополитичког стручњака Савеза 90/Зелени Џема Оздемира о „заједници вредности“ НАТО-а у „РТ.ДЕ“: „Путин се ослања на ескалацију и тероризам (3).

Ова три новинска чланка и необичне изјаве немачке нобеловке Херте Милер, генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и немачког амбасадора у Србији Томаса Шиба о законитости илегалног америчко-НАТО агресорског рата на Србију 1999. године,  учинили су да се аутор врло добро замисли, што га је подстакло да захтева да слика „словенског потчовека-нечовека“ напокон буде избрисана и  избачена из немачке свести!

Некажњени хемијски рат против Србије: ко ће коначно осудити НАТО?

У уводним реченицама свог чланка, Сомершух је у „Берлинер Цајтунгу“ поставио дискутабилно питање: „Да ли се процес помирења са ратним злочинима у Југославији заиста завршио коначном пресудом шефу босанско-српске војске Ратку Младићу?

Затим почиње набрајање ратних злочина тог времена: „Седамдесет и осам дана НАТО је 1999. године бомбардовао српске болнице, школе, водоводе и хемијска постројења без мандата УН-а. Овај први агресивни рат са немачким учешћем од 1945. године довео је до еколошке и хумане катастрофе. Али, цркве, удружења за заштиту животне средине и Савез 90/Зелени и дан-данас ћуте  о овим догађајима.“(4)

Ратно расположење подгрејали су зелени министар спољних послова Јошка Фишер и његов колега Рудолф Шарпинг, пише Сомершух даље. Намерно обмањујуће тврдње двојице политичара да је хитно потребна интервенција како би се спречило „етничко чишћење“, даља „протеривања“ и „хуманитарна катастрофа“ оповргао је у више наврата пензионисани потпуковник Јохен Шолц, бивши саветник генералног инспектора Бундесвера (Савезне војске) у Министарству одбране.

Према Сомершуху, већ у лето 1999. године, британски генерал и бивши заповедник заштитних снага УН-а у Босни, Мајкл Роз, објавио је на ТВ каналу „Арте“ филм Саше Адамека „Бомбе на хемијска постројења“: „Циљ је био зауставити и уништити Милошевићеву војну машинерију. Али то се завршило неуспехом. Списак циљева је затим проширен тако да укључује такозване цивилно-војне циљеве, дакле, мостове, путеве, електро-енергетска напајања, болнице, чак и телевизијске станице“.

Ови стравични ратни злочини из 1999. године не могу се помињати довољно често, јер   званична западна историографија покушава да фалсификује историјску истину:

САД-НАТО је године 1999. уништио или оштетио 60 мостова, 110 болница, 480 школских и образовних објеката, 365 манастира, телевизијски центар, електро и водоводне системе напајања као и 121 индустријско постројење.

У овом рату је убијено 2.500 људи, и то уз кориштећење кодних речи за ову нељудску и нехуману акцију „Милостиви анђео“. Сомершух описује нарочито циничан ратни злочин НАТО алијансе за који је употребљено преко 30.000 високотоксичних и радиоактивних уранијумских пројектила на преко 80 локација и намерно бомбардовање великих хемијских центара у Панчеву, Новом Саду и Бору.

Под насловом „Србија данас има највише случајева рака плућа у Европи“, храбри новинар извештава о геноциду који је изазвао ове болести:

„Само неколико година након завршетка рата, српски лекари попут водећег београдског онколога Слободана Чикарића и неуролога Данице Грујичић приметили су драматичан пораст стопе карцинома и морталитета. Данас се Србија налази у европском врху по раку плућа и дојке. Тек у мају 2018. године лекари у западно оријентисаном београдском парламенту успели су да успоставе испитно-истраживачку комисију, која ће истражити све последице напада са уранијумском муницијом и напада на хемијску индустрију. За токсиколошкињу Урсулу Штепан из Халеа бомбардовање српских хемијских постројења и даље је некажњени злочин и сматра да је то свесно планирани и с намером проузрокован  хемијски рат, који је за последицу имао  хиљаде жртава и проузроковао дуготрајну штету. “(5).

Након што је УН-ова агенција за заштиту животне средине УНЕП испитала штету коју су проузроковали хемијски напади на локацији и као закључак својих анализа написала у свом извештају „да су већина загађења изазваног цурењем и изгарањем хемикалија била загађена места проузрокована у времену овог рата”. Сомершух још једном цитира токсиколошкињу Урсулу Штепан:

Урсула Штепан је, с друге стране, обим уништења, загађење тла и, пре свега, обимне облаке отровних гасова прогласила изузетним инцидентом према строгим немачким законима, и то као катастрофу изван контроле, за коју нема искуства, предвидљивости, могућности припреме, а самим тим ни одбрамбених центара. Упоредиво са Чернобиљом или Фукушимом. “(6)

Да ли је то био чин такозване северноатлантске „заједнице вредности“ о којој је зелени политичар говорио у свом чланку? Које су вредности ове заједнице која се до данас није извинила за своје злочине нити извршила било какву одштету? У алтернативним медијима се због тога ова заједница назива и означена је као и Северноатлантска терористичка организација.

„Инструментализација историје - Бабин Јар и подљуди - нељуди код Словена“

У наставку су наведени и цитирани неки одломци из чланака мишљења Дагмар Хен у „РТ.ДЕ“. Притом, примећује немачки аутор, бивша влада умешана у ратне злочине и геноцид 1999. године тешко репродукује нељудске предрасуде према поносном словенском народу. Као научник и пријатељ Срба и Руса, он, међутим, зна чему су те еклатантне предрасуде политички и економски служиле.

У уводном тексту њеног чланка Дагмар Хен је писала:

„Чини се да је у Савезној Републици Немачкој немогуће чак и пристојно да се носи са словенским жртвама нацистичког расног лудила. Уместо тога, баш је Бабин Јар  искориштен да би се  сигнализирало и нагласило  да подљуди остају подљуди, бар док је тај потчовек- нечовек Словен “(7).

Да би потврдила међугенерацијске предрасуде, она затим баца поглед на нехумане и сулуде изјаве стручњака за расну доктрину нациста Хајнриха Химлера. У свом говору у Познању он ће јасно показати нацистичку слику Словена:

„Ова маса мора бити згажена и избодена, искасапљена. Да се​послужимо врло бруталним примером, то је попут свиње која је избодена и која постепено мора да искрвари до смрти. (...) Словен никада није у стању да нешто сам конструише. Да траје дугорочно није предодређен. Ова људска инфериорна роба данас је једнако неспособна да одржи ред као и пре 700 или 800 година.

Како су Руси, како су Чеси, потпуно ми је равнодушно и свеједно. Добићемо оно добро у крви наше врсте која је присутна у народима, отимајући им децу, ако је потребно и одгајајући их код нас. Да ли други народи живе у благостању или пропадају од глади, то ме занима само онолико колико су нам потребни као робови који нам требају за нашу културу, иначе ме све остало о њима не занима.

Уверите се и обратите пажњу на то  да вас ови нељуди увек гледају, као да гледају свог претпостављеног у очи. То је као са животињама. Све док свом укротитељу гледају у очи,  то време и толико дуго не чини ништа. Али увек вам то мора бити јасно: то је звер.“(8)

Више је него депресивно читати и искусити да ово расно лудило, ове предрасуде и огромна ароганција, посебно немачких владајућих политичара и западног света, до данас нису заиста одстрањени. Други светски рат, као и ратни  злочини и геноцид над земљама од стране НАТО-а сатаниста током деведесетих, могу се делимично објаснити овим.

Напокон избришите слику „словенског потчовека (нечовека)“ из немачке свести!

Немачки и други западни масовни медији непрестано нападају не само словенске грађане Србије, већ и словенске грађане Русије и Белорусије. Заиста, председника Владимира Путина редовно оптужују за најгоре злочине и тероризам. Споменути, најглупљи чланак зеленог политичара Оздемира, којим се он удвара НАТО пакту, само је један од многих примера.

Стога новинарка Дагмар Хен у поменутом чланку “РТ.ДЕ” захтева:

„Више је него потребно да коначно избришемо слику словенских подљуди-нечовека из немачког мишљења и свести. Не у смислу трајног става за понизност. Али изостављање продорне моралне ароганције, једноставно прихватање да руски (и белоруски) народ сами одлучују о свом животу и свом политичком представљању, као и одлука и одрицање геополитичких игара моћи са Берлином као пошиљаоца, то би био огроман корак напред и огроман напредак. “(9 )

Исто тако, веома необичне изјаве немачке добитнице нобелове награде Херте Милер, генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и немачког амбасадора у Србији Томаса Шиба, који илегални америчко-НАТО агресорски рат на Србију 1999. године сврставају у оправдани рат, могу се потврдити у контексту из ког се могу видети антисрпске предрасуде које постоје генерацијама и које су позадина  свега овога. (10)

Шта ће се догодити ако се не може постићи промена режима у Русији и Белорусији, чему отворено теже државе САД-НАТО? Да ли ће НАТО-ова „заједница вредности“ такође бомбардовати ове државе и њихове „словенске подљуде- нељуде“?

У том контексту, аутор се позива на јавну изјаву  и иницијативу коју су покренули он и његов пријатељ, која је први пут објављена у „Ноје Рајнерише Цајтунг” 8. и 9. маја 2018. године на пет језика (такође на руском и српском): „Ми, Европљани кажемо НЕ рату против Русије! “(11)

 

Фусноте  - литература:

 

(1)              https://de.rt.com/meinung/

(2)              https://www.berliner-zeitung.de/

(3)              https://de.rt.com/inland/

(4)              https://www.berliner-zeitung.de/

(5)              A. a. O.

(6)              A. a. O.

(7)              https://de.rt.com/

(8)              A. a. O.

(9)              A. a. O.

(10)Погледајте ауторова отворена писма у немачким и српским медијима

(11)NRhZ-Online  од 27, априла 2018.

 

 

Рудолф Хензел је научник из области образовања и дипломирани психолог

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.