header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Још једно ватиканско лудило...
Још једно ватиканско лудило... Штампај Е-пошта
среда, 23 јун 2021
 Римски папа даје потпуну индулгенцију старим људима

Потпуна индулгенција (опроштајница грехова – нап. „Борба за веру“) старим људима биће давана за њихово учешће у папској миси, укључујући и виртуелно.

Апостолска пенинтенцијарија Римокатоличке „цркве“  поводом Првог светског дана бака, дедова и старих, који ће – по одлуци папе Фрање – бити прослављен четврте недеље јула, припремила је потпуну индулгенцију старијим људима и верницима широм света, то јест ослобађање од привремене казне за грехе, за које је кривица већ изглађења у „тајни помирења“, наводи веб сајт Ватикана.

У одлуци се каже да старији људи и сви верници који ће у духу покајања и милосрђа започети тајне исповести и Евхаристије молећи се за потребе Светог оца, моћи ће да стекну ову духовну корист.

Још један услов за добијање индулгенције биће учешће 25. јула 2021. године у свечаној миси, коју ће папа Фрања предводити у ватиканској базилици поводом првог Светског дана бака и дека и старих. Такође, индулгенција се може добити за учешће у разним догађајима који ће се тога дана одржати у црквама широм света.

Ватикан је известио да ће „поклон индулгенције верници моћи да добију не само за себе, већ и за покојнике, за ослобађање привремене казне у чистилишту“.

Поред тога, „потпуна индулгенција“ може се добити за посете старијим и болесним људима. Старим и болесним особама такође могу да се дају индулгенције за виртуелно учешће у богослужењима на Светски дан старих.

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.