header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow „Логично“: Лудило се наставља
„Логично“: Лудило се наставља Штампај Е-пошта
четвртак, 24 јун 2021

 Fauci:

Delta varijanta čini 20 % novih američkih slučajeva COVID-19, uskoro može postati dominantan soj

B.1.617.2, takođe poznata i kao Delta varijanta, prvi put je otkrivena u Indiji, a nedavno je prerasla u jedan od zaraznijih sojeva SARS-CoV-2, smrtonosnog virusa koji uzrokuje COVID-19. Pored toga, medicinski službenici su nagovijestili da je varijanta mnogo otpornija na vakcine od ostalih sojeva.

Dr. Anthony Fauci, jedan od vodećih medicinskih stručnjaka za novi koronavirus, nedavno je priznao da će Delta varijanta vjerovatno postati novi dominantni soj COVID-19 u SAD, jer je počela da uzrokuje mnoštvo novih slučajeva infekcije.

Primjećujući kako je Delta varijanta „eksplodirala“ u Velikoj Britaniji tokom posljednjih nekoliko mjeseci, Fauci je primijetio tokom pojavljivanja u srijedu u „Today“ na NBC da su zvaničnici mogli da utvrde da će se slični događaji pojaviti u SAD nakon što se soj probije preko bare.

Budući da Delta varijanta čini otprilike 20 % novih slučajeva COVIDA-19, Fauci je upozorio domaćina Savannah Guthrie da će soj više nego vjerovatno postati „prilično dominantan“ u narednih nekoliko nedjelja do mjesec dana, jer se pokazalo da se udvostručio kratak vremenski period.

„To je otrežnjujuća vijest“, izjavio je Fauci, koji je ujedno i direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

Faucijevi komentari uslijedili su dan nakon što je tokom brifinga Bijele kuće izjavio da je varijanta „trenutno najveća prijetnja SAD“ kada je riječ o stalnim naporima Bidenove administracije da eliminiše smrtonosni virus.

Studije su dokazale da je Delta varijanta za oko 60 % prenosiviji od ostalih sojeva COVIDA-19. U stvari, jedna studija je nedavno utvrdila da osobe zaražene Delta varijantom imaju dvostruko veće šanse da završe u bolnici od onih sa Alfa varijantom.

Delta varijanta je dokumentovana u desetinama zemalja, ali u SAD je uspjela da se pojavi uglavnom u oblastima sa niskim stopama vakcinacije. Istraživanje Bloomberga pokazalo je da je u nekih 485 okruga širom SAD manje od 25 % lokalnog stanovništva u potpunosti vakcinisano protiv virusa.

Trenutno podaci američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti pokazuju da je nešto više od 45 % američke populacije u potpunosti vakcinisano protiv COVID-19, a skoro 54 % ​​je dobilo najmanje jednu dozu dostupne vakcine.

NASTAVAK LUDILA

Dok pišemo ovaj tekst, pojavila se i Delta+ varijanta. Zapadno ludilo se nastavlja, jer se svaka nova prehlada proglašava novom varijantom. Analize govore da nova Delta varijanta uopće nije opasnija od obične gripe, ali se koristi za širenje straha.  Vjerojatno ćemo imati nova cjepiva, jer postojeća vjerojatno neće djelovati. Sve u svemu, pripremite se na doživotno godišnje cijepljenje protiv raznih varijanti. Idemo dalje…

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.