header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Чему вакцина? - У Израелу се вратили ношењу маски због погоршања ситуације с корона-вирусом
Чему вакцина? - У Израелу се вратили ношењу маски због погоршања ситуације с корона-вирусом Штампај Е-пошта
субота, 26 јун 2021

 Министарство здравља Израела је данас, 25. јуна, вратило наредбу о обавезном ношењу заштитних маски у (затвореним) просторијама због повећања броја заражених корона-вирусом, саопштава „Times of Israel“. Ношење маски било је укинуто пре 10 дана односно 15. јуна.

Наредба о обавезном ношењу маски ступила је на снагу данас. Маске се морају носити на местима окупљања људи ван сталног места боравка. Мера се не односи на децу до седам година старости.

Јуче је поновно увођење режима ношења маски најавио Координатор националног програма за борбу против корона-вируса професор Нахман Аш после тога како је дневни прираштај заражених у држави прешао 200 оболелих, први пут у месецу (24. јуна било је регистровано 227 нових случајева).

Израел је, такође, поново одложио отварање уласка у земљу страним туристима, до 1. августа. У почетку се претпостављало, да ће се границе за њих отворити већ почетком маја. Затим, крајем јуна, тај датум је померен на 1. јул. Осим тога, заменик Министра спољних послова Русије Јевгеније Иванов саопштио је о почетку преговора између Москве и Тел-Авива по поводу признавања руских сертификата о вакцинацији и накнадног отварања (путног) правца за грађане Русије.

По подацима Универзитета „Џон Хопкинс“, Израел се налази на 32-ом месту у свету по броју регистрованих, од почетка епидемије, случајева корона-вируса (840 522) од којих је 6 429 – са смртним исходом. Од почетка вакцинације бар једну дозу вакцине примило је 10,6 милиона Израелаца а у потпуности је вакцинисано 5.1 милин житеља државе која има нешто више од 9 милина становника.

 

Извор:  https://www.vedomosti.ru/

Превео са руског за "Борбу за веру": Д.В.

Последњи пут ажурирано ( субота, 26 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.