header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Што горе то боље" или корона-диктатура припрема терен за објаву Антихриста
"Што горе то боље" или корона-диктатура припрема терен за објаву Антихриста Штампај Е-пошта
недеља, 27 јун 2021
        israel365news.com: Идеја „што горе, то боље“, према којој ће Месија (за православне Антихрист – нап. „Борба за веру“) доћи у време када ће се свима учинити да светом управљају најзлобније и најкорумпираније владе, није разумљива уму богобојажљивих верника.

Међутим, у недавном предавању, шеф Кфар Тапуаха, рабин Јехуда Рихтер, објашњава да су зле владе и други моћни ентитети у сенци у ствари предуслов за Коначно искупљење“. Своју изјаву заснива на стиху из Захарије:

 Зазвиждаћу им и сабраћу их, јер ћу их избавити, и они ће се умножити као што су се били умножили” (Захарија 10, 8).

Рабин размишља зашто је Бог изабрао нечисту птицу да објави коначно помирење, реторички питајући: „Зашто је Бог одлучио да наше искупљење повеже са нечистом птицом која ће нас обавестити? Зашто нас неки праведници неће обавестити, већ управо ова птица?" Одговарајући на своје питање, рабин објашњава да ће се искупљење догодити у околностима супротним очекиваним, па ће се оно догодити у генерацији којом влада зло, а не у генерацији којом влада добро Као пример, рабин цитира једног од оснивача хасидског јудаизма, Ноама Елимелеха, који је размишљао: зашто је Аврахам, „отац јудаизма“, зачет од две „нечисте душе“ - Таре и жене по имену Амтилај? Зашто се Аврам није родио на свет од два праведна родитеља?" Рабин објашњава да у јудаизму постоји „принцип да тако висока душа као што је Аврам није могла бити низведена у свет преко праведних родитеља“.

Разлог по коме се ово дешава је тај што постоји врста небеског суда кроз који „ангели - отпужитељи“ непрестано покушавају да осуде свет. Али, будући да ће Месијин долазак учинити ове анђеле застарелим и непотребним, јер они никада неће дозволити да праведна душа дође на свет, јер праведна душа која ће искупити свет значи крај нечисте стране. Стога ће зло начало учинити све да овај свет остане у садашњем облику.

Ипак, „ангели - оптужитељи“ могу само ометати Месијин долазак, али га не могу спречити. А када дође, биће дан „Д“ за зла начала.

_________________________

 Фотографија са самита групе Г 7 одржаног у Великој Британији; фотографија је начињена у заливу Карбис у Корнволу; да ли су се ови зли управитељи случајно сликали баш на обали, а не - као до сада - у неким забитима швајцарских Алпа или неком другом затвореном ексклузивном простору? Нимало случајно!

Погледајмо шта каже  Откривење:

"И стадох на песку морскоме; и видех звер где излази из мора, која имаше седам глава, и рогова десет, и на роговима њезиним десет круна, а на главама њезиним имена хулна"

(Прочитати целу 13. главу Откривења)

 ____________________________

 

Коментар Редакције руског сајта "The Big The One":

Господин Рихтер је далеко од тога да је једини у Израелу који изражава такво мишљење. Коментаришући долазак нове владе на власт, наш читалац Jash је цитирао из вавилонског Талмуда, трактат Санхедрин 98:

Рав је рекао: Син Давидов неће доћи док се опако царство не прошири Израелом девет месеци, као што је записано: Зато ће их оставити докле не роди она која ће родити; тада ће се остатак браће његове вратити са синовима Израиљевијем” (Михеј 5, 2)

Рабин Рихтер има у виду не само на Израел, већ нешто шире, као да је глобално, напомињући да нигде нема праведних управљача: где год погледате, свуда је лоше, сви су потлачени. Притом, управљачи су и даље исти.

Тако, Енглеска, па чак и Америка већ трећи дан разговарају о скандалу са Матом Хенкоком, британским министром здравља и борцем број један против короне. Испоставило се да ожењени министар хвата за задњицу и љуби своју помоћницу, која је такође у браку. Чињеница кршења карантина је очигледна – снимила га је интерна надзорна камера:

И то је управо оно што је ушло у штампу о пословима „нижих небожитеља“, над којима постоје и горњи небожитељи“ (тзв. управљачка „елита“ – нап. Борбе за веру“), који такође имају нека (слична) дела. Према томе, према рабину Рихтеру, нема бољег окружења за долазак Месије.

(све ово објашњава - до скора - неразумљиву чињеницу, зашто се баш над јеврејским народом спроводи најокрутнија корона-диктатура... Циљ је, дакле, да зла према овом народу буду што већа, како би он завапио за „Месијом“, то јест „искупљењем“. Као што је рекао један од грчких стараца, ционисти су се већ „уморили“ од чекања Месије, па су ствари узели у своје руке, то јест сами стварају услове за његов долазак -  нап. „Борба за веру“).

Иако више верујемо нешем читаоцу Jash, који обећава да ће глобална лудница потрајати пуних 9 месеци и да ће се највероватније само погоршати.

Не искључујемо да ће се за кратко време појавити и други управљачи, који ће бити још страшнији од садашњих и вриштаће попут породиља током порођаја...

Па пратимо развој догађаја."

 

Приређивач: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 28 јун 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.