header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Уредништво: Ексклузивно: велико Божије допуштење у Грчкој - на размишљање свима
Уредништво: Ексклузивно: велико Божије допуштење у Грчкој - на размишљање свима Штампај Е-пошта
петак, 02 јул 2021

 У мају месецу ове године, СА Синод Грчке Православне Цркве оштро је прекорео двојицу архијереја, Козму Етолијског и Серафима Китирског, због одлучног опирања једногласној синодској одлуци о поштовању правила везаних за корона пандемију, укључујући и ношење маски. (https://www.ekathimerini.com/news//).

Речено је да се разматрају и дисциплинско – канонске мере против њих.

Против Серафима Китирског је требало да се те мере и донесу, али је 24. јуна дошло до озбиљног инцидента – један јеромонах, 2019. године оптужен за поседовање наркотика и њихову дистрибуцију, који је на тој седници требало да буде рашчињен, упао је међу синодалце, полио их киселином и озледио, па су сви пребачени у болницу.

Међу њима су митрополит касандријски Никодим, артски Калиник, дринупољски Андреј, закинтоски Дионисије, кифијски Кирил, гуменички Димитрије и глифадски Антоније.

Нападач је ухапшен и одведен у душевну болницу.

(https://greekreporter.com/)

Господње стрпљење је, очито, при крају. Иначе се овакве ствари не би дешавале. Покајања нема, канони су погажени, короноверје тријумфује – и Бог допушта да се десе ствари које су, до јуче, биле незамисливе.

„Ако буде Израиља као песка морскога, остатак ће се спасти“ (Рим. 9,27).

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 50 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.