header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кад нас бискуп учи теологији?! Штампај Е-пошта
петак, 18 септембар 2009

Мостарски бискуп Ратко Перић посетио Црногорско-приморску митрополију

Image          У посети Митрополији Црногорско-приморској 17. септембра 2009. године је боравио Бискуп мостарски др Ратко Перић, један од најеминентнијих теолога Римокатоличке цркве на просторима бивше Југославије. 

Бискуп Перић обишао је Цетињски манастир и Богословију Светог Петра Цетињског, у којој је ђацима и професорима ове црквено-просветне установе одржао предавање у којем се осврнуо на свештенички позив у Римокатоличкој Цркви, након чега је одговарао на питања посетилаца предавања.

Поздрављајући госта, Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије рекао је да је благодаран Бискупу и његовој пратњи на посети. «Да виде Цетиње, да се поклоне Светињи, руци Светог Јована Крститеља, Часном Крсту, моштима Светог Петра и икони Мајке Божје», рекао је Владика Амфилохије.

Бискуп Перић позвао је Владику Амфилохија да посети Мостар. «Да одржите предавање мојим студентима на Теолошком институту. Тиме бисмо заиста били врло почашћени», рекао је он и подсетио да је претходно, пре две-три године, Владика захумско-херцеговачки Григорије посетио ту институцију.

По звршетку предавања госту се захвалио и уручио му пригодне поклоне ректор Богословије Светог Петра Цетињског протојереј Гојко Перовић.

Ова посета Бискупа Перића Митрополији црногорско-приморској  значајна је због узајамне сарадње између великодостојника Српске Православне Цркве  и Римокатоличке Цркве.

Извор: Митрополија црногорско-приморска - С.К./Р.В.

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 септембар 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.