header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Отац Сергиј Романов благословио прикупљање донација за изградњу цркве у московском затвору
Отац Сергиј Романов благословио прикупљање донација за изградњу цркве у московском затвору Штампај Е-пошта
петак, 09 јул 2021
           Јекатеринбург. 7. јула. Интерфакс“ - Бивши духовник Средњеуралског манастира Сергиј Романов благословио је прикупљање новца за изградњу цркве на територији московског истражног затвора-4, где се налази у притвору, рекла је у среду његова адвокатица Светлана Герасимова Интерфаксу.

Појаснила је да тренутно у СИЗО-4 постоји само соба за молитву.

Сергиј је рашчињен у лето 2020. године због кршења свештеничке заклетве, монашких завета, низа апостолских правила, црквених канона и екскомунициран 10. септембра прошле године. Одбио је да напусти Средњонеуралски манастир, али је ухапшен крајем децембра.

Басманијски суд Москве одобрио је 29. децембра његово хапшење. Оптужен је по члану 3 став 110.1 (навођење на самоубиство), члану 3 став 148 (кршење права на слободу савести и вероисповести) став 330 (самовоља) Кривичног закона Руске Федерације.

 

Осврт „Борбе за веру“:

Као што видимо, отац Сергиј по ко зна који пут потврђује да је истински слуга Божији и наставља да ревнује на њиви Господњој и мисионари чак и у затвору. Нека би му Господ и у овом делу – али и свагда - био на помоћи, како би био ослобођен неправедног утамничења од стране руских црквених и државних корона – тирана.


Последњи пут ажурирано ( петак, 09 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 31 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.