header image
Скрнављење Петровдана са благословом патријарха Порфирија Штампај Е-пошта
петак, 09 јул 2021

 Валентиново на Светог Трифуна, Ноћ вештица на Светог Луку, а као шлаг на торту долази фестивал дроге и западњачке супкултуре који се завршава на Петровдан.

Сутра ће хиљаде људи рукама формирати срце и овим традиционалним поздравом дочекати јубиларни двадесети Егзит.

Само једну у низу од паганских манифестација која се намерно форсира на највеће православне свеце, како би се покорили идејама јеретичког запада .

Заведена омладина мисли да формирањем срца високо у ваздуху шири љубав, али они су баш ту ишибани бичевима, синтетичким дрогама и психоделичним звуцима музике и учествују у једном ритуалу показујући рукама да су жртве фалсификата.

Све то док стоје на тврђави која је друга по величини у Европи после француског Вердена и наш је историјски и војни бисер, са јединственим системом подземних војних галерија у дужини од 17 километара.

Нигде на свету не постоји пример, да се на изузетно вредном споменику културе, попут Петроварадинске тврђаве, одржава фестивал који окупља неколико десетина хиљада људи, на објекту који је изграђен пре 250 година.

Тај фестивал се завршава баш на Петровдан, не без разлога јер се као и дан заљубљених цела прича крунише као неким позивом на љубав, а у суштини и корену је мржња, мржња према православном човеку и самом Богу.

Он симболично носи назив "Exit", што у ствари значи излазак или Пасху, што је још један покушај фалсификовања истинских и вечних вредности.

Свакодневно се у медицини користи израз "EXITus letalis", што значи "смртни исход."

Ово свакако зна 3.000 медицинских радника који ће сутра присуствовати отварању фестивала, добили су гратис карте као скроман знак захвалности јер већ годину дана стоје на некаквој линији фронта.

Они ће сутра бити ту да би показали како је на фестивал лако ући онима који су примили вакцине, сви остали посетиоци биће одвојени на улазу како би одрадили брз антигенски тест по цени од само 900 динара.

           Иза њих ће стајати директор фестивала Душан Ковачевић који ће урлати на грађане да након што плате карту остану одговорни и да приме вакцине.

Колика се пропаганда ове године мора провући кроз овај фестивал показала је и посета патријарха Порфирија организаторима овог фестивала блуда и неморала (овде:).

Патријарх Порфирије на Петроварадинској тврђави са "богословима" који су ангажовани на Егзиту
("А све Саво на кољена клечи, блиједо му лице од ужаса...")

Фестивала на коме се сваке године крије број жртава предозирања разним дрогама.

Поред свега овог Егзит је 2018. године у главној категорији у конкуренцији са вртоглавих 350 фестивала из више од 35 земаља победио и проглашен је као најбољи фестивал у Европи, што је у ствари једна велика намештаљка која служи као позив нашој омладини на овај фестивал дроге.

Можда јесте најбољи ако рачунају да ће те исте 2018. године на Егзиту бити заплењено 8 килограма наркотика, па је најбољи по питању дроге и деструкције јер на њему има више наркотика него у целом Авганистану.

Истог месеца за најбољи филм у националној селекцији додељен је дебитантском остварењу Лазара Бодироже "Ederlezi rising", а најбољу женску улогу остварила је ни мање ни више него порно глумица Стоја.

Све ово је симбол нашег потонућа и показатељ у ком правцу идемо.

Петооктобарски талас овом и сличним фестивалима је донео излазак из илегале на велику сцену.

Са светским звездама, шаренишом и шљокицама, наш народ учествује у њиховом ритуалу лисичије технике.

Они се притаје као лисице, ћуте и пазе да наш ум не загази дубље у простор празника и вере, чак и свештенику затворе уста како не би рекао нешто више о нашим празницима.

Кад празник прође повлаче се и они, време је прошло а дан на клендару је други...

 

Н.Н.

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.