header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Уредништво: Зашто је сајт био недоступан или добијена највећа битка у нашем 13.годишњем сајбер рату
Уредништво: Зашто је сајт био недоступан или добијена највећа битка у нашем 13.годишњем сајбер рату Штампај Е-пошта
уторак, 13 јул 2021

 Драга браћо и сестре, поштовани посетиоци,

Као што знате, ваш и наш сајт „Борба за веру“ у току јучерашњег дана, на празник Светих Апостола Петра и Павла (12. јул) и ноћас био је недоступан. Сматрамо својом дужношћу да вас известимо шта се догодило, а тако ћемо – истовремено - дати и одговор на многобројна ваша питања о томе, која су стигла са свих страна света.

А десило се нешто што није за свих 13 година постојања овог сајта.

Наиме, и лаичком оку – приликом јучерашњег покушаја уласка на сајт – било је јасно да је ствар необична и озбиљна. Биле су видљиве само бројке и слова – кодови и помињање базе за кодном грешком број тај и тај...

„Борба за веру“ је сајт који има највећу могућу техничку заштиту (треба ли истицати да стопостотна заштита на Интернету не постоји?), коју обезбеђује екипа најеминентнијих руских ИТ стручњака.

У циљу безбедности, сајт је истовремено хостован на два различита сервера, тако да све што се на „Борби за веру“ објављује, аутоматски се шаље на два различита места. А то из разлога предупређивања да сајт буде недоступан у тренуцима хакерских напада (који трају даноноћно) и евентуалности да сајт на једном серверу буде оборен. А то се догађало много пута. Но, наши читаоци су у тим тренуцима поштеђени за неудобност недоступности сајта, који се у трену – неприментно за око читаоца – активира на другом серверу.

Да је „Борба за веру“ под врхунском техничком заштитом знају сви програмери који су о њој истраживали, као и хакери који су покушали да је оборе. Један од њих нам је крајем маја упутио мејл, у коме нам је дао све техничке податке које је успео да о „Борби за веру“ прикупи. У том свом мејлу он – између осталог – каже:

 Иначе, руска компанија код које је смештен ваш сајт  је фирма која тесно сарађује са руском државом и ради софтверска решења… за владине организације

Но, заштите су пробијене и уништене комплетне базе података. Дакле, 13 ГОДИНА НАШЕГ ДАНОНОЋНОГ РАДА, СА УКУПНО 14.565 ОБЈАВА ЈЕ ТАДА БИЛО ОБРИСАНО! Пошто ће овај текст читати и многобројни хакери, који – како рекосмо – даноноћно покушавају да оборе „Борбу за веру“, њима ће бити јасно да ово злодело нису учинили обични хакери, чак ни они необични, већ они најнеобичнији. Заправо, ово нису ни учинили хакери, већ они које бисмо назвали „структура“ (није нам допуштено да их именујемо).

И сада долазимо до поенте:  „Борба за веру“ је опет ту! Подигнута за тили час!

А зашто је "Борба за веру" перманетно нападнута, а ипак опстаје и постоји?

ЗАТО ШТО СТОЈИ У ИСТИНИ ПРАВОСЛАВЉА!

Опет смо ту, захваљујући најпре Богу Свемогућем,  нашој руској браћи, нашим духовницима и свим добромислислитељима који су се молили.

Бог је са нама, браћо и сестре, а „...ако је Бог са нама, ко ће против нас?! (Рим. 8,31)

У закључку желимо да кажемо да се безбедност свега овога се заиста плаћа, а да они који су нам до сада финансијски помагали и желе да помогну и из овог догађаја могу да виде и знају да њихова помоћ није узалудна, него је то начин да се одбрани истина у доба кад је Интернет на удару господара лажи.

С друге стране, један овакав напад само је доказ да чак и зрак сунца правде и истине – које шири „Борба за веру“ - може да обасја сву таму данашњице.

Они су Интернет смислили да би нас поробили, али Господ благосиља да га макар и делимично користимо ради одбране слободе и истине.

Зато нам помозите, да остане и опстанемо.

Богу слава и хвала за све.

Амин.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 13 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.