header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Нова студија из Велике Бритaније - 47 посто заражених је вакцинисано!
Нова студија из Велике Бритaније - 47 посто заражених је вакцинисано! Штампај Е-пошта
недеља, 18 јул 2021
       Готово половина заражених короном у Великој Британији вакцинисана је барем једном дозом како пише "Daily Mail" цитирајући податке који се односе на studiju King's Collegea u Londonu .

Студија се темељи на подацима из апликације у којој се више од милион Британаца регистровало извештавајући о свом здравственом стању. Резултати показују да је више од 33.000 (дневно) њих заражено короном, а 47 посто је барем једном вакцинисано - али постоје знакови да је трећи талас можда већ достигао врхунац.

Наиме, научници King's Collegea у Londonу проценили су да је 33.118 људи дневно позитивно на вирус у недељи која се завршаила 10. јула, у поређењу са 33.723 у претходном седмодневном периоду. Али 47 посто случајева је међу онима који су примили барем једну дозу Covid вакцине. 

Професор Tim Spector, који води истраживање спроведено у компанији за здравствену технологију ЗОЕ каже:

"То не значи да вакцине не делују. Научници су увек били искрени да вакцине нису савршене и да ће милиони и даље бити осетљиви на инфекцију чак и након узимања обе дозе."

Свакодневно се догађа чак 15.537 инфекција међу људима који имају барем један убод, сугерише апликација.

То је више за 40 посто у односу на 11.084 дневних инфекција пре две недеље.

Међу Британцима који нису вакцинисани, процјењује се да је дневно било 17.581 инфекција, што је пад од 20 посто у односу на претходни период.

Професор Spector рекао је:

"У Великој Британији нови случајеви код вакцинисаних људи још увек расту и ускоро ће надмашити невакцинисане случајеве."

 

Извор: https://ekspresvesti.rs/

Последњи пут ажурирано ( недеља, 18 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.