header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Сакривена Резолуција 2361 Савета Европе
Сакривена Резолуција 2361 Савета Европе Штампај Е-пошта
среда, 21 јул 2021

 Чули сте некад за Резолуцију 2361 Савета Европе? Знате ли на шта се односи? Знате ли шта је уопште Савет Европе?

Према њиховој званичној страници, Савет Европе је водећа организација за заштиту људских права на континенту. Обухвата 47 држава чланица, од којих су 27 чланице Европске Уније. Све државе чланице Савета Европе потписале су Европску конвенцију о људским правима, уговор створен за заштиту људских права, демократије и владавине закона. Европски суд за људска права надгледа спровођење Конвенције у државама чланицама.

‘Очеви оснивачи’ Савета Европе 1949. године били су ових шест људи:

Винстон Черчил, премијер Велике Британије

Конрад Аденауер, канцелар и министар спољних послова Савезне Републике Немачке

Роберт Шуман, министар спољних послова Француске Републике

Пол-Анри Спак, белгијски премијер и министар спољних послова 40-их и 50-их година

Алсиде де Гаспери, премијер Републике Италије

Ернест Бевин, државни секретар за спољне послове Велике Британије

Савет Европе има своја тела, на пример Комитет министара, Повереника за људска права, Развојну банку Савета Европе, Венецијанску комисији и — Парламентарну скупштину. Парламентарци који чине Парламентарну скупштину Савета Европе потичу из националних парламената 47 држава чланица Савета. Они говоре у име 820 милиона Европљана који су их изабрали. Парламентарна скупштина Савета Европе (ПАЦЕ) један је од два статутарна органа Савета Европе и они прате стање људских права, демократије и владавине права у државама чланицама у њиховом фокусу, припремају извештаје и доносе резолуције које нису правно обавезујуће. Зашто је ово битно? Јер, 27. јануара, Савет Европе потписао је Резолуцију 2361 донету у Парламентарној скупштини под називом „Вакцине Ковид-19: етичка, правна и практична разматрања“ (енг.) у којој се наводи да вакцинације у државама чланицама ЕУ не би требало да буду обавезне. Пун текст Резолуције на енглеском језику можете прочитати на горњем линку, а за чланове са српског говорног подручја, ево кратког видеа са објашњењима:

Пошто видео-записи знају да нестану са ЈуТјуба, ево кратког превода најважнијих тачака:

Вакцине Ковид-19: етичка, правна и практична питања

Резолуција 2361 (2021) Парламентарне Скупштине Текст усвојен Конвенцијом на петом заседању 27. јануара 2021.

Резолуција позива државе чланице и Европску унију да:

• 7.1 У погледу развоја вакцине Ковид-19:

7.1.5 успостави независне програме надокнаде (услед) вакцинације, како би се обезбедила надокнадаза неоправдана оштећења и штету ИЗАЗВАНУ вакцинацијом;

• 7.3 у погледу осигурања високог усвајања вакцине:

7.3.1 да осигура да грађани буду обавештени да вакцинација НИЈЕ обавезна и да нико не подлеже политичком, социјалном или другом притиску да се вакцинише ако не жели да се вакцинише.

7.3.2 да осигура да нико не буде дискриминисан јер није вакцинисан, због потенцијалних здравствених ризика или зато што не жели да буде вакцинисан;

• 7.4 о Ковид-19 вакцини за децу:

7.4.3 да осигура да се жеље деце правилно узимају у обзир, у зависности од њихове старости и зрелости;

• 7.5 да се обезбеди праћење дугорочних ефеката вакцина Ковид-19 и њихове безбедности:
7.5.2 сертификате о вакцинацији користити ИСКЉУЧИВО за предвиђену сврху (а то је) праћење ефикасности вакцине, могућих нежељених ефеката и нежељених реакција;

Истина је, њихов глас (јер је то глас представника народа) нико не слуша и не поштује, јер је право давно престало да постоји у многим државама чланицама тог тела. Али њихове одлуке су важно сведочанство времена у којем живимо.

И што је посебно важно, ова резолуција коју корпоративни медији успешно скривају, сведочанство је тешког злочина који се над нама чини под изговором „здравствене кризе“.

 

Извор: https://hive.blog/hive-

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.