header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Коронаверски поглавар Кипарске Цркве: „Потребно је све вакцинисати...“
Коронаверски поглавар Кипарске Цркве: „Потребно је све вакцинисати...“ Штампај Е-пошта
среда, 21 јул 2021
               Поглавар Кипарске Православне Цркве, архиепископ Хризостом, отпустиће потчињене који неће да се вакцинишу против коронавируса, рекао је сам јерарх 19. јула у програму канала Omega TV.

Поглвар Кипарске Цркве рекао је да је упозорио на потребу вакцинисања запослених у архиепископији до краја одмора.

„Данас сам упутио објаву онима у архиепископији који се још увек нису вакцинисали, јер за недељу дана идемо на одмор и док се вратимо, морамо да вакцинишемо све“, рекао је. „Они који нису вакцинисани не би требало да се враћају на посао.

Архиепископ је нагласио да они који одбију вакцинацију могу себе сматрати отпуштенима. „Отпустићу их и о томе се не може преговарати“, рекао је. „Нека науче да поштују друге.

Два дана раније, грчки портал orthodoxtimes.com објавио је обећање поглавара Кипарске Цркве да ће смањити плате свештеницима који позивају вернике да се не вакцинишу и не носе маске у цркви. Архиепископ Хризостом дао је упутства да се сазнају имена ових свештеника, јер по његовом мишљењу сваки свештеник који се противи одлукама Архиепископије, посебно Светог Синода, треба да буде кажњен.

Предстојатељ Кипарске Цркве приметио је да је Свети синод издао енциклику у којој препоручује да се верници вакцинишу, поштујући препоруке стручњака. Архиепископ Хризостом је додао да не прихвата теорије завере о вакцини против COVID.

 

Извор: "Савез православаних новинара" Русије

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( среда, 21 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.