header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Путин: Не сме се људима наметати вакцинација
Путин: Не сме се људима наметати вакцинација Штампај Е-пошта
среда, 21 јул 2021

 Грађанима Русије се не сме наметати вакцинација против вируса корона, већ их треба убеђивати у потребу вакцинације, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Наш главни задатак сада је повећање стопе вакцинације у земљи. Веома је важно да се људи убеђују да треба да се вакцинишу и да само тако можемо зауставити епидемију”, рекао је шеф руске државе на састанку са члановима владе.

Он је нагласио да већина људи разуме: вакцина је потребна како бисмо се спасили, како бисмо спасили своје најближе, пренео је Спутњик.

„Ту се не може ништа наметати, али треба објашњавати”, додао је Путин.

Додао је да „људи веома тешко подносе ову епидемију, на свим органима власти који учествују у борби против ње је посебна одговорност”.

Каже и да кад је реч о борби против вируса короне у Русији није све једноставно.

„Наравно, људи су уморни. Скоро никога није заобишла ова невоља… Јасно је да ова подмукла епидемија која се враћа ствара доста проблема”, додао је он.

Председник је приметио да је слична ситуација и у другим земљама, преноси Танјуг.

Потпредседница владе Татјана Голикова саопштила је да је 33,6 милиона грађана Русије примило прву дозу вакцине, док је 22,6 милиона примило обе дозе.

 

Извор: "Политика"

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.