header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Утврђено накнадно (ха ха): Губитак антитела шест месеци после вакцине „Синовак Биотек”
Утврђено накнадно (ха ха): Губитак антитела шест месеци после вакцине „Синовак Биотек” Штампај Е-пошта
среда, 28 јул 2021

 Антитела која се стварају после кинеске вакцине „Синовак Биотек” против ковида-19 пала су испод кључног прага за око шест месеци након друге дозе код већине оних који су је примили, док је трећа доза имала снажан подстицајни ефекат, наводи се у једној лабораторијској студији.

Кинески истраживачи известили су о налазима студије на основу узорака крви узетих од здравих одраслих особа старости између 18 и 59 година, преноси агенција Ројтерс, наводи Танјуг.

Међу учесницима који су примили две дозе, у размаку од две или четири недеље, само 16,9 одсто, односно 35,2 одсто, имали су и даље неутралишућа антитела која су изнад оног што истраживачи сматрају прагом који се може детектовати шест месеци након друге дозе, наводи се у тој студији.

Индонезија и Тајланд су се већ договорили да, као трећу дозу, дају вакцине „модерна”, односно „фајзер”, неким људима који су у потпуности вакцинисани „синоваком”, услед забринутости због њене ефикасности против преносивијег делта соја корона вируса.

Турска је почела да нуди трећу дозу „синовака” или „фајзера” неким људима који су добили вакцину „синовак”.

Крајем јуна, „синовак” је испоручио више од милијарду доза вакцина, које су кључне за имунизацију у Кини, Бразилу, Индонезији и Чилеу. Извор: "Политика"

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.