header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Савети мајкама Старца Елпидија (Вагианакис) – извод из интервјуа
Савети мајкама Старца Елпидија (Вагианакис) – извод из интервјуа Штампај Е-пошта
среда, 28 јул 2021

  „Када мајка заиста воли Христа свим срцем и подражава Његовом смирењу, Бог ће јој дати нешто драгоцено“

- Оче, шта би сте посаветовали нама, мајкама? Како да се понашамо код куће са својим мужевима и децом како бисмо им могле донети радост?

- Да би мајка могла дарити радост у свом дому, мора постати попут овог цвећа. Кад муж, дете, или било која друга особа уђу у кућу, да осети да улази у радостан цветни врт.

- Како је то могуће?

- То је могуће под условом да мајка настоји да буде нежна и добра, попут прелепог свежег цвета који одише мирисом Божије љубави. Таква мајка може много да пружи свом дому. Знаш ли зашто? Када мајка заиста воли Христа свим срцем и опонаша Његову смиреност, Бог ће јој дати нешто драгоцено. Оно што је дао својим ученицима након Васкрсења. Шта је Христос дао Својим ученицима након Васкрсења?

- Радост и мир.

- Шта је Он рекао женама?

- „Радујте се“.

- Радуј се. Али да би ти Он пружио ову радост, мораш бити скромна мајка и желети да постанеш цвет љубави у свом дому. И онда можеш учинити нешто дивно у својој породици: нешто што више не постоји у другим домовима. Ако пронађете мирно расположење своје душе, онда када твој муж дође кући узнемирен, љут, често чак и изнервиран проблемима на послу, доћи ће у мирно уточиште. Умирићеш га својом љубављу, понизношћу, лепим речима. Знаш ли колико је важно када супруга мужу пружа мир и тишину? Тада и он почива душом. А кад ваша деца дођу кући љута, изнервирана, забринута због школских проблема, проблема са пријатељима, знате ли колико је важно да их сусретне љубазна и смирена мајка?

- То је врло важно.

- Дакле, ако заиста желите да постанете мајке које ће пружити радост своме дому, стекните миран дух, пре свега. Срце у којем влада тишина и спокој, доноси пуно радости и среће свима около. Свима вама желим душевни мир како бисте могле да делите радост и срећу са својим мужевима и децом у својим домовима. Једноставна, понизна мајка пуна љубави према Богу је најлепше и најмирније уточиште.

 

 

Извор: https://www.youtube.com/watch?v=r6KFuDwLpVM

Превод са грчког на руски: «Трость Скорописца»

Превод са руског на српски и приређивање: "Борба за веру"

 


 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 јул 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.