header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Надбискуп Вигано против папиног Traditionis Custodes
Надбискуп Вигано против папиног Traditionis Custodes Штампај Е-пошта
уторак, 03 август 2021
           Главни опозиционар папе Фрање – надбискуп Вигано – супротставио се папином указу Traditionis Custodes, појаснивши да је Фрањин први нацрт Traditionis Custodes био још тиранскији

 „Свеукупна тиранска природа“ Traditionis Custodes оно је што највише збуњује надбискупа Карла Марију Вигана, како пише у изјави од 31. јула (CatholicFamilyNews.com).

Он сматра да протест против неправедне уредбе треба учинити "видљивим" подржавајући "јавно сучељавање".

Вигано указује на апсурдност „укидања“ апостолске мисе с аргументом да је „неспојива с еклисиологијом Другог Ватикана“, јер „чим кажемо исто – то јест да је Монтинијева миса неспојива с католичком еклисиологијом“ – одмах постајемо предмет осуде, а наша се изјава користи као доказ против нас пред револуционарним судом у Санта Марти“.

Надбискуп такође поуздано зна да је Фрањин претходни нацрт Traditionis Custodes послан „Конгрегацији за наук вере“ на ревизију био „још ужаснији од објављеног текста“.

 

Извор:„Борба за веру“ / ru.news

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.