header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow "Роjтерс": Очекује се већи број вакцинисаних у болницама
"Роjтерс": Очекује се већи број вакцинисаних у болницама Штампај Е-пошта
субота, 07 август 2021

 Вакцине можда неће моћи да зауставе ширење Делта соја

Присутни су рани знакови који указују на то да би вакцинисане особе могле једнако лако да преносе делта сој коронавируса као и невакцинисане, објавила је Државна агенција за јавно здравље Енглеске (ПХЕ).

Налази се подударају с оним што су рекли из америчког Центра за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) прошле недеље, где су упозорили на то да би вакцинисане особе заражене делта сојем, за разлику од других сојева, могле да шире заразу.

„Неки почетни налази указују на то да ниво вируса код оних који су се заразили делта сојем, а вакцинисани су, могу да буду слични нивоима који су пронађени код невакцинисаних особа“, саопштио је ПХЕ и додао:

„То може да има последице на заразност људи, били они вакцинисани или не. Али, ово је рана истраживачка анализа и потребне су даље циљане студије како би се потврдило да ли је то случај“.

ПХЕ је објавио да је од 19. јуна међу хоспитализованим особама заражених делта сојем, њих 55,1 одсто било невакцинисано, а 34,9 одсто их је примило обе дозе вакцине против ЦОВИД-19 вируса.

Скоро 75 одсто британског становништва примило је обе дозе, а ПХЕ наводи да ће се „како се што више становништва вакцинише, видети већи релативни постотак вакцинисаних у болници“.

Колумбијски сој

ПХЕ такође наводи да други сој, познат као Б.1.621, који је откривен у Колумбији, показује знакове избегавања имунолошког одговора од вакцина или раније заразе.

ПХЕ је навео да је тај сој „под истрагом“, али није је прогласио „забрињавајућим сојем“ – ознаком која би могла да подстакне снажну политичку реакцију.

„Постоје прелиминарни лабораторијски докази који указују на то да вакцинација и ранија зараза могу да буду мање ефикасни у спречавању заразе  Б.1.621“, навео је ПХЕ и додао да је потврђено 37 случајева тог соја у Енглеској.

„Међутим, ти подаци су врло ограничени и потребна су додатна истраживања. Нема доказа који указују на то да се више преноси од доминантног делта соја“, објавила је енглеска агенција.

 

Извор: http://www.globalmediaplanet.info/

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 10 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.