header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Валентин Катасонов: Да ли је вакцинација безбедна
Валентин Катасонов: Да ли је вакцинација безбедна Штампај Е-пошта
понедељак, 16 август 2021

 Званичници се не слажу у подацима, а људи умиру

          Статистика умрлих од вакцинације: 15 хиљада у Европској унији, 11 хиљада у Сједињеним Државама, хиљаду и по у Великој Британији, нула у Русији. Да ли је то могуће? Зашто се званичници не слажу у својим изјавама? Шеф Руског економског друштва Валентин Катасонов анализира светску статистику о озбиљним последицама вакцинације и изводи одговарајуће закључке.

Ко и како води статистику

Процес вакцинације у свету је отишао далеко. Већина земаља у свету исправно води статистику о вакцинацији од COVID-19. Закључно са 28. јулом, људи свих земаља света боцнути су само 4,07 милијарди пута. У потпуности је вакцинисано 1,12 милијарди људи (који су примили две дозе), што је било 14,4% светске популације. Чак и многе мале земље и мале јурисдикције правилно воде сличну статистичку евиденцију, преносећи податке СЗО.


Ситуација је много гора са статистичким евидентирањем различитих последица вакцинације, укључујући и најтежу последицу - смрт. Искрено речено, треба напоменути да велики број земаља води такву евиденцију. Барем знам да такви рачуноводствени системи постоје у Сједињеним Државама, Европској унији и Великој Британији. Они су постојали у овим земљама и пре тренутне пандемије COVID-19 како би се проценила ефикасност и ризици различитих медицинских препарата и третмана. Дакле, за евиденцију о вакцинацији против COVID-19 у овим земљама није било потребно посебно решење.

У Сједињеним Државама то је систем за пријављивање нежељених ефеката вакцине (the Vaccine Adverse Event Reporting System – VAERS). VAERS је основан 1990. Воде га Центри за контролу и превенцију болести (the Centers for Disease Control and Prevention — CDC) и Америчка управа за храну и лекове (the U.S. Food and Drug Administration – FDA). Европска унија има сличан систем који се зове EudraVigilance (EV). Она се налази под покровитељством Европске агенције за медицинске препарате (European Medicines Agency – EMA).

У Великој Британији, Регулаторна агенција за лекове и здравствене производе (The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency – MHRA) бави се ефектима лекова, укључујући вакцине.

Страшне цифре

По стању на 23. јул 2021. године број случајева штетних ефеката вакцинације у Сједињеним Државама био је, према подацима VAERS, 518.770. Више од трећине свих случајева треба приписати тешким последицама: појави одрживог инвалидитета - 12.808; компликације са накнадном хоспитализацијом - 40.873; компликације са животно угрожавајућом претњом - 11.198. И, на крају, смрт - 10.940.


А ево кратког описа ситуације у ЕУ. Према систему EudraVigilance (EV), до 22. јуна 2021. године укупан број нежељених ефеката вакцинације против COVID-19 био је 1.509.266. Од тога је број тешких случајева био 753.657 (тј. око половине свих случајева). Број умрлих од вакцинације био је 15 472. Тмо постоји и анализа конкретних вакцина, на пример „Фајзер“:

Стање у Великој Британији. Према подацима MHRA,од 7. јула:  број умрлих од вакцинације износио је 1470.

И на крају, ако сумирамо податке о смртним исходима вакцинације у Сједињеним Државама, Европској унији и Великој Британији, добићемо врло импресивну бројку - око 28 хиљада умрлих. А ово „још није вече“ - статистика расте сваким даном, а план за потпуну вакцинацију у овим западним земљама испуњен је отприлике упола. Ако се постигне потпуна вакцинација - то значи вакцинацију 80% популације, тада ће се вероватно смртни број удвостручити. Тј. "трошкови" вакцинације износе 56.000 смртних случајева.

 

Да ли бројке поуздане?

Ја се тренутно нећу удубљивати у то у којој мери званична статистика одражава стварне размере ефеката вакцинација у Сједињеним Државама, Европској унији и Великој Британији. На пример, у Сједињеним Државама чак и најопрезнији лекари признају да је стварни број смртних случајева неколико пута већи. И ево, на пример, британски лекар Вернон Коулман (Vernon Coleman) верује да се у Енглеској смртност од вакцинације смањује за сто пута!


Превод истакнутог одломка: "Вероватно ће бити пријављен само 1 од 100 смртних случајева и озбиљних болести повезаних са вакцинацијом." Снимак екрана сајта vernoncoleman.org.

Вести из америчког живота: У јулу је Томас Ренц (Thomas Renz), адвокат организације „Амерички лекари на првој линији“ (America’s Frontline Doctors), поднео тужбу савезном суду у Алабами. У тужби се наводи да је америчка влада прикрила стварну смртност повезану са вакцинацијом против COVID-19. Према Томасу Ренцу, америчка влада крије стварни морталитет повезан са вакцинацијом против коронавирусне инфекције, званични подаци о смртности су смањени најмање пет пута, број смртних случајева је "најмање 45.000". Тужба се заснива на изјави неименованог сведока под заклетвом. Према доступним информацијама, сведок је имао приступ серверима центара Medicare и Medicaid Service. У тужби се наводи да број од 45.000 укључује само оне вакцинисане који су умрли у року од три дана након убода.

Код Мурашка без компликација

(Мурашко – министар здравља Русије – нап. „Борба за веру“)

Но, све је то на Западу. Код нас не постоји никакав систем за евидентирање последица вакцинације, а његово стварање се ни не планира. Није чак ни чињеница да постоји нека врста затвореног система за унутрашњу употребу: очигледно су организатори „добровољних“ вакцинација у Русији сигурни да једноставно нема шта узети у обзир да су руске вакцине („Спутњик В“, „ЕпиВакЦорона“ и "КовиВак") идеалне за разлику од западних (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и др.) Истина, понекад такође чујемо од наших познаника да након вакцинације у Русији поједини грађани одлазе у други свет. Понекад локална штампа преноси нешто слично. А онда интернет и друштвене мреже додају уље.

Но, домаћи чиновници нам говоре: све ово није тачно, „интриге непријатеља“ како би се људи обесхрабрили од „добровољних“ вакцинација и нарушила конкурентност домаћих вакцина на светском тржишту. А локална штампа, кажу, само тражи сензацију. Она је "жута"!

Шест месеци након почетка масовне вакцинације у Русији, мучили смо се у незнању. А онда је неочекивано напету атмосферу ублажио министар здравља Русије Михаил Мурашко. Крајем јуна, у интервјуу са Владимиром Познером на Првом каналу, господин Мурашко је рекао да у Русији није забележен ниједан смртни случај од вакцинације против коронавируса. А како би коначно умирио људе, министар је рекао: медицинске организације морају преносити информације о компликацијама, сваки такав случај комисија нужно разматра, на основу тога се доносе закључци и, ако је потребно, врше измене упутстава за употребу. Штета је што становништво не добија информације о компликацијама, о разматрању ових информација од стране неке мистериозне комисије и о изменама упутстава. Очигледно нема ништа за разматрање и ништа за промену у упутствима. "Све је добро, прекрасна маркизо"?

Али, ако ћемо искрено, након поменутог „открића“ министра, из неког разлога, моје поверење у изјаве званичника у вези са вакцинацијом је постало још мање. Зашто? Да, јер се њихова сведочења баш и не гађају“. Или са памћењем, или са логиком нешто није у реду. А можда и са савешћу.

РФПИ је проговорио

Тако сам откачио два месеца од горе поменуте изјаве министра и прочитао информације које долазе из врло ауторитативног извора - РФПИ (Руски фонд за директна улагања). РФПИ је задужен за одговорну мисију промоције вакцине «Спутник V» у свету. За ту потребу, Фонд је направио званични Твитер налог, који је почео да објављује информације о наведеном препарату. У посту на ову тему у априлу објављено је да су стручњаци проучавали јавно доступне податке 13 медицинских регулатора (САД, Француска, Немачка, Велика Британија, Норвешка, Аустрија, Италија, Индија, Аргентина, Бразил, Чиле, Данска и Русија). Студија је открила да је, према броју умрлих на милион примљених вакцина, руски «Спутник V» најбезбеднији препарат у поређењу са светским лидерима у продаји - Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.

Према стању од 19. априла, просечна стопа морталитета након вакцинације, према ауторима студије, за појединачне препарате била је следећа (број умрлих на милион доза вакцина):

·  Pfizer и BioNTech – 39,4;

·  Moderna – 20,2;

·  AstraZeneca – 12,8;

·  Johnson & Johnson – 7,5;

·  «Спутник V» – 2.

Снимак екрана званичног „Твитер“ налога вакцине «Спутник V»:

Што се тиче морталитета, као што видимо, „Спутњик“ је „иза целе планете“. Можда је то тако: вероватно је он заиста најбезбеднији препарат. Али ипак, безбедност није сто посто, јер је назначено да још увек постоје два смртна случаја на милион ињекција. Крајем априла, када је овај пост објављен, број Руса који су примили најмање једну дозу вакцине премашио је 7 милиона. Укупно је убризгано 11,6 милиона доза, а велика већина њих отпада на «Спутник V».

Лако је израчунати да је, узимајући у обзир горњу релативну стопу смртности вакцине «Спутник V», 23 особе требало да оду у онај свет. Међутим, моје тражење трагова оних који су умрли од вакцинације Спутњик на службеним веб страницама Министарства здравља, Роскомнадзора, Росстата и других одељења, очекивано, било је узалудно. Па коме треба веровати? Руском фонду за директна улагања са његовим истраживањима конкуретнских предности „Спутњика“ или „откровењу“ господина Мурашка током његовог разговора са господином Познером? Или умиру након Спутњика искључиво у иностранству - у земљама у које се извози? Или, на руском, имамо једну истину, а на енглеском другу?

Путин на курсу...

Ево још једног примера из категорије случајева када  се не гађају“. Током годишње директне линије 30. јуна, руски председник Владимир Путин признао је да ће се након вакцинације 10% вакцинисаних разболети у земљи. Истина, није рекао каква би могла бити судбина ових вакцинисаних и болесних људи. Стручњаци који су коментарисали ову Путинову изјаву били су подељени у мишљењима. Неки су рекли да је вероватноћа смрти таквих људи већа него код оних који су се инфицирали без вакцинације. Други су, напротив, рекли - нижа. Не желим да улазим у ове специјалне медицинске дискусије. На крају крајева, и једни и други су сагласни да вакцинација није гаранција да особа неће умрети од COVID-19.

Но, хајде да заузмемо неутралну позицију. То јест, претпоставимо да је вероватноћа умирања код вакцинисаног, а затим оболелог, иста као и код примарно инфицираног.

Опет нам је потребна статистика. Према подацима Универзитета Џон Хопкинс (САД), закључно са 26. јулом 2021. године, укупан број случајева у свету са дијагнозом COVID-19 био је 196,6 милиона. Умрло је 4,2 милиона људи - приближно 2% случајева. Ако овај глобални просек применимо на бројку коју је Владимир Путин објавио 30. јуна, добијамо да би након вакцинације у Русији требало да умре 0,2% од укупног броја оних који су примили вакцину.

По стању на 28. јул, код нас у Русији је потпуно вакцинисано 24,1 милион (16,7% становништва земље). 60,1 милион људи примило је најмање једну ињекцију. Дакле, још једном понављам: 10 одсто вакцинисаних се разболи од коронавируса (Путинове речи); од вакцинисаних 0,2 одсто би требало да умре (моја рачуница). Тако би од оних који су добили ињекције од COVID-19  у Русији крајем јуна требало да умре 120 хиљада људи. Ово следи из Путинових речи и светске просечне статистике.

...Али Голикова каже - не

Да, наравно, и Путинове речи и статистика биће „кориговани“. И већ се „исправљају“. Тако је потпредседница владе Татјана Голикова одлучила да исправи председника Руске Федерације: каже, Владимир Владимирович греши. Каже да након вакцинације не оболи од короне 10 одсто, већ само 2,5 одсто. Па, сложимо се са Голиковом и смањимо коначну цифру четири пута. Али свеједно испада 30 хиљада људи!

Па, можда, застанете и размислите: да ли смо на правом путу? А кога званичници покушавају да преваре? Народ? Али изгледа да је он одавно престао да верује званичницима. Међу њима има много одличних и поштених управљача, али већина, нажалост, постала је предмет градских прича: они не знају да мисле, и не знају да говоре, и не знају како да се понашају, а не знају да поштују законе. Штавише, они заиста не знају да лажу. Лажу стално, али све време за двојку. А прича о вакцинацији је живописан пример за то.

Но, може бити, да ће њихова неспособност да вешто лажу једног дана спасити Русију?

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Извор: https://by.tsargrad.tv/

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 60 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.