header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Уредништво: Поводом изјаве израелског премијера да ће невакцинисање одложити долазак месије
Уредништво: Поводом изјаве израелског премијера да ће невакцинисање одложити долазак месије Штампај Е-пошта
четвртак, 19 август 2021
           ЗВУЦИ АПОКАЛИПСЕ
 
        Кад ми са „Борбе за веру“ кажемо да смо нешто рекли или предвидели много пре но што се суштина неке појаве открила, ми се не хвалимо собом и својом мудрошћу – не дај Боже. Ми немамо своју мудрост и своју „прозорљивост“, него имамо мудрост и знање Цркве Божје и светих људи, који већ четири хиљаде година, у Старом и Новом Завету, од Бога добијају знање шта ће бити и како ће бити.

Ако нам је Господ дао заповест да пазимо да нас не преваре у потоња времена, ко смо ми да не испунимо ту заповест и да сваком необичном феномену наших дана не приступамо са опрезом?

Сва ова знања и мудрости има сваки православни хришћанин, а њихова се примена највише очекује од епископа и свештеника. Али, они је, осим ретких изузетака, не примењују, зато што би онда били лишени привилегија и покровитељства кнежева овога света.

Лакше им је, као патријарху Порфирију, да се крију иза вулгарне приче о проповеди преко инстаграма и фејсбука (овде:), него да одговарају на истинска питања и потребе своје пастве, која лута у незнању закона Божијег као стадо без пастира. Сведени, као и људи овога доба и века, на игре новца и моћи (част изузецима), наши пастири не користе истине о последњим временима које су нам оставили Бог и Свеци јер би тако испали смешни у очима овога света и не би били део џет сета – а сад су део џет сета, у коме има места и за Цецу и за њеног „духовника“, пропагатора вакцине, Стефана Шарића.

Зато, читаоци наши – знајте: што пишемо и што предвидимо, није наше, него из учења Цркве. Наше је да учење Цркве сведочимо,  а то и јесте борба за веру.

Вест која следи потврђује наше расуђивање о појави о којој смо – једини ми са „Борбе за веру“ – писали још давне 2011. године. А то је појава непознатих звукова који су се чули у различитим деловима света. Укратко, тада смо разјашњавали: „Да ли ови звуци сличе звуцима труба (као што се тада говорило)? Рекли бисмо да не, већ да су они најсличнији звуку шофара. Шта је шофар? Шофар је стари музички инструменат који се прави од рога овна, што симболично треба да изазове буђење слушалаца из „дремежа“ и упозоравање на „долазећи судњи дан“. Коришћен је од стране старих Израелаца да означи почетак новог месеца (Рош ходеш) и да окупи људе. Такође, из њега је дувано на Рош Хашана, означавајући почетак нове године.     Сада се поставља питање: да ли су ови звуци са неба, или су људских руку дело? Извођење одговора на ово питање остављамо читаоцима, уз препоруку да претходно погледају  два видео-клипа на којима је приказан само делић могућности савремене 7д холограмске технологије”

Наш текст “Звуци "са неба" (видео)“ - поткрепљен великим бројем видео записа - може се прочитати (овде:).

 + + +

  Да ли је Нафтали Бенет управо запретио отказивањем месије? Према извештају Israel365news од 10. августа израелски премијер позвао је све Израелце да се вакцинишу, али имплицитне речи су биле порука да ће невакцинисање одложити месију.

Нафтали Бенет је на недељном састанку владе разговарао о тренутном скоку пандемије. Запретио је новим затварањем, рекавши: „Ако се вакцинишемо у Елулу, можемо чути шофар у Тишреју. Јеврејски месец Елул почео је ове недеље, обележавајући период појачаног покајања у припремама за јеврејске велике празнике у месецу Тишреју, када се на Рош Хашану дува шофар (овнов рог).

Бенетова намера је очигледно била упозорење да ће, ако не дође до повећања вакцинација, доћи до затварања током предстојећих јеврејских празника. Ова претња се показује спорном јер су политички и друштвени притисци навели владу да изда изузеће за синагоге према недавно уведеним ограничењима зелене пропуснице.

Адам Елијаху Беркович, запажени кабалиста и новинар Israel365news, сматра да премијер Бенет вероватно није дао своју изјаву имајући у виду пророчанске импликације, јер окупљање народа да чују шофар није само симбол јеврејске Нове године. Шофар је, такође, суштински елемент коначног искупљења Израела, што је Исаија експлицитно навео као сигнал предмесијском окупљању прогнаника:

И тога дана ће се огласити велики шофар ; и залутали који су у асирској земљи и прогнани који су у египатској земљи доћи ће и поклонити се Хашему на светој гори, у Јерусалииму . Исаија 27:13.

Елихају Беркович даље наводи: „Ово је једна од основа за разношење шофара на Рош Хашани јер симболизује крунисање бога за краља. Библијски краљеви су крунисани уз звуке шофара, а последњи шофар откупљења биће коначно крунисање бога за краља када ће он бити једно и његово име ће бити једно. У контексту Исаијиног пророчанства, Бенетова претња има страшне импликације, сугеришући да је кључ доласка месије прихватање владиног програма вакцинације. Неколико (ако их има) Израелаца верује да проглашење Бенета за премијера даје моћ да дозволи или забрани долазак месије.

И као што пророчки мислећи сигурно знају, месијин долазак ће излечити све болести, чинећи вакцине неважним. Месија ће такође учинити Бенетову функцију на челу владе ирелевантном или барем помоћном.

Према извештају израелског медија Haaretz, позивајући се на податке Министарство здравља, више од 5,8 Израелаца (око 78 одсто становништва) примило је прву дозу вакцине против Koвид-19, преко 5,4 милиона је примило другу дозу, док је 577.899 примило трећу дозу.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Вест о изјавио израелског премијера приредио: Милан Старчевић

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.