header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Поводом смене Гојка Перовића и једне смене која ће тек уследити...
Поводом смене Гојка Перовића и једне смене која ће тек уследити... Штампај Е-пошта
понедељак, 23 август 2021

 Поводом смене Гојка Перовића са места ректора Богословије на Цетињу (овде:) и смене (у најави) ректора Богословије у Фочи, наши сарадници из Београдске патријаршије јављају:

„Као што је „Борба за веру“ већ објавила, на данашњој седници СА Синоду која је одржана у згради београдске патријаршије смењен је досадашњи ректор цетињске богословије отац Гојко Перовић.

Први који је видео проблеме у овој богословији јесте дабробосански митрополит Хризостом. Митрополит Хризостом је боравио у радној посети Цетињу крајем априла и као члан Синода задужен за црквену просвету први је реаговао на нагомилане проблеме у овој богословији. Митрополит Хризостом је предложио СА Синоду да се отац Гојко Перовић смени са места ректора богословије на Цетињу, а где је то и данас и потврђено на синодској седници.

Само пре пар дана, новоизабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије, преместио је оца Гојка на нову парохију у Подгорицу. По оној народној "да се Власи не досете" новоизабрани митрополит Јоаникије је желео од народа да сакрије све актуелне проблеме у цетињској богословији и неспособност управљања овом богословијом од стране оца Гојка Перовића. Али, на жалост, то му није пошло за руком. Тако је, управо он, новоизабрани митрополит Јоаникије, од данас нови ректор цетињске богословије, где има задатак да среди многе проблеме. Пред нама је да видимо шта ће бити.

То што је митрополит Хризостом предложио смену оца Гојка, Црногорци му  неће лако опростити.

По информацијама које смо добили из врха Српске цркве, следећи за смену јесте ректор фочанске богословије отац Љубомир Пријовић. Политика митрополита Хризостома јеста та, да он поставља глупе и ограничене људе на одређене позиције, како би са њима могао што лакше манипулисати. Оно што је проблем са оцем Љубомиром Пријовићем, а што митрополит Хризостом (не)зна, јесте то, што супруга од ректора Пријовића у згради фочанске богословије, обавља козметичке услуге (сређивање ноктију). Посао је увелико развијен, а што ђаци и упосленицу о томе морају да ћуте. Разно проблеми су и у фочанској богословији, где није ни време ни место да се износи у јавност. Само у задњих пар година, у овој јединој црквено-образовној установи у Републике Српске број ђака је преполовљен. Од некадашњих сто ђака, данас их има једва педесет.

Довољно је рећи да сви ђаци који заврше ову богословију и упосленици који оду у пензију више никада не желе да чују за руководство ове установе. Тужно и жалосно.

Тако да се смена оца Љубомира Пријовића увелико спрема, а на његово место би могао доћи угледни професор Богословског факултета у Фочи отац др Владимир Ступар. Диван свештеник и професор. Само би отац Владо могао да врати углед овој богословији која је изгубила од смене покојног оца Данила Црногорца.

Опет кажемо, време је пред нама..."

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 24 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.