header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Злослутно – заједничка молитва с јеретицима и расколницима у Украјини (видео)
Злослутно – заједничка молитва с јеретицима и расколницима у Украјини (видео) Штампај Е-пошта
среда, 25 август 2021

 Делегација канонске Украјинске Православне Цркве Московске патријаршије (УПЦ МП) на челу са својим поглаваром учествовала је на „Молитви за мир и благослов Украјине“ у Кијеву

На фотографији: митрополит Онуфрије поздравља виницког „митрополита“ Симеона Шостацког), који је из УПЦ МП прешао у укро-фашистичу секту звану „Православна црква Украјине“

Званична прослава 30. годишњице независности Украјине почела је 24. августа међурелигијском заједничком Молитвом за мир и благослов Украјине на територији Националног резервата Софија Кијевска“, где је допутовао украјински председник Володимир Зеленски са супругом.

Како се наводи на званичном сајту УПЦ МП, догађају су присуствовали предстојатељ ове Цркве, митрополит Онуфрије (Березовски), у пратњи митрополита бориспиљско-броварског Антонија и архиепископа Јоне обуховског, викара кијевске епархије УПЦ МП.

Молитви, коју је организовала Свеукрајинска Рада и религијске организације, присуствовали су поглавари укро-фашистичке секте зване „Православна црква Украјине“, Украјинске гркокатоличке цркве, бискуп Римокатоличке цркве, вође низа протестантских, јеврејских и муслиманских верских организација, које су читале молитве у складу са својом традицијом.

Предстојатељ УПЦ МП није се молио, већ се обратио председнику Украјине и поглаварима и представницима верских организација уз честитку. „Током ових 30 година заједно смо прошли кроз различита искушења. Имали смо и губитке и добитке, али смо успели као држава“, нагласио је Онуфрије.

- „Важно је да свој будући живот градимо у нашем заједничком украјинском дому на основу узајамног поштовања, једнаких права и могућности за сваког грађанина и за сваку конфесију, и, што је посебно важно, на основу традиционалних моралних вредности. На крају крајева, усвајањем хришћанства наш народ је добио ново рођење, нову душу и отворио нову страницу у својој историји“.

Митрополит Антоније (Паканич) је приметио да патријарх Вартоломеј није учествовао у овој молитви, будући да је УПЦ МП на томе инсистирала. Међутим, константинопољски патријарх је надаље учествовао у званичној прослави Дана независности Украјине на Тргу независности и у пријему код председника земље, коме су присуствовали и архијереји УПЦ МП.

Извори у Свеукрајинској ради,  црквама и верским организацијама кажу да учешће патријарха Вартоломеја у међуверској молитви није првобитно ни планирано - 24. августа ујутру имао је састанак са премијером Украјине Денисом Шмигалом.

Како је болно гледати учешће православних јерараха у овом већу безбожничком и заједничкој молитви!

      

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 25 август 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.